Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δωδεκάμηνη επιδότηση στην γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη ζητάει η δημοτική αρχή του νησιού

Έξι αιτήματα για τη διασφάλιση της ποιότητας και της σταθερότητας της θαλάσσιας συγκοινωνίας της Σαμοθράκης, καθώς και για τη σύνδεσή της με Καβάλα και Λαύριο, καταθέτει η δημοτική αρχή του νησιού με επιστολή που απέστειλε προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και κοινοποιεί στους τέσσερις βουλευτές του Έβρου.

Ο δήμος Σαμοθράκης ζητά δωδεκάμηνη επιδότηση στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη με επτά δρομολόγια εβδομαδιαίως όλο τον χρόνο, αξιόπλοο πλοίο μήκους 100 μέτρων και άνω, δέσμευση του ανάδοχου των δρομολογίων για διάθεση πλοίου ίδιων προδιαγραφών σε περίπτωση αντικατάστασης λόγω βλάβης ή ακινησίας του κύριου πλοίου της γραμμής, δύο επιδοτούμενα δρομολόγια προς Καβάλα και Λαύριο, και διαβούλευση με τους φορείς του νησιού για τη διαμόρφωση του ετήσιου σχεδιασμού των δρομολογίων.

Την επιστολή διαβίβασε στη Βουλή, ως κοινοβουλευτική αναφορά, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ενώ και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, κατέθεσε σχετική ερώτηση.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη, ο δήμαρχος Σαμοθράκης είχε συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, στην Αθήνα, και συζήτησε μαζί του τα ζητήματα της θαλάσσιας συγκοινωνίας του νησιού.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη