Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δύο Έλληνες, Μουσουλμάνοι της Θράκης, κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας στη Ρόδο

Σαν «βόμβα» έπεσε το βράδυ του Σαββάτου (12.12.2020) η ανακοίνωση της αστυνομίας πως έχει σχηματιστεί δικογραφία, στη Ρόδο, σε βάρος δυο Ελλήνων «για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ανακοίνωση.

Η υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο ήρθε στο φως μετά από έρευνες της ΕΥΠ. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θρίλερ είναι δυο Έλληνες, μουσουλμάνοι της Θράκης. Ο ένας εργαζόταν ως μάγειρας σε καράβι που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόδος – Καστελόριζο και ο δεύτερος εργαζόταν στο τουρκικό προξενείο, κατέχοντας μάλιστα θέση γενικού γραμματέα.

Το περασμένο καλοκαίρι, όταν υπήρχε η ένταση με την Τουρκία και στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί και ελληνικά πολεμικά πλοία, όταν το καράβι στο οποίο εργαζόταν ο μάγειρας περνούσε από την περιοχή, εκείνος έβγαζε φωτογραφίες τα ελληνικά πλοία και τις έστελνε στον υπάλληλο του τουρκικού προξενείου.

Η εκτίμηση που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι πως ο υπάλληλος του προξενείου είχε στρατολογήσει τον μάγειρα. Αυτό είναι το ενδεχόμενο που εξετάζει η ΕΥΠ και εκείνο που ενδιαφέρει περισσότερο τα στελέχη της είναι η στρατολόγηση και ο τρόπος που έγινε αυτή.

Από την ΕΥΠ γίνονται επίσης επιπλέον έρευνες για να δουν αν ο υπάλληλος του προξενείου μπορεί να έχει στρατολογήσει κι άλλους.

Πηγή: vradini.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη