Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Δύο Εβρίτισσες στο ευρωψηφοδέλτιο του “ΚΟΣΜΟΣ”

Ανήμερα της Ημέρας της Γης ανακοίνωσε το κόμμα «Κόσμος» το ψηφοδέλτιό του για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές. Μεταξύ των προσώπων που συνθέτουν το ψηφοδέλτιο και δυο υποψήφιες με καταγωγή από τον Έβρο. Πρόκειται για τη Νατάσσα Βασιλείου με καταγωγή από τα Λάβαρα και τη Χρύσα Χατζηθεοδώρου που γεννήθηκε στην Ορεστιάδα.

Νατάσσα Βασιλείου

Αρχιτέκτων Μηχανικός με καταγωγή από το Αίγιο και τα Λάβαρα Σουφλίου, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών “MSc – Advanced Environmental and Energy Studies” από το U.E.L. και παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Ε.Α.Π. με τίτλο “MSc – Protection of Cultural Heritage and Monuments of Nature from the Effects of Climate Change” (εν εξελίξει). Διακεκριμένη αρχιτέκτονας από το Building Design Magazine, με 20ετή επαγγελματική εμπειρία τόσο στη σχεδίαση και παρακολούθηση κτιριακών έργων όσο και στην διαχείριση και αξιοποίηση επενδυτικού χαρτοφυλακίου ακινήτων και με πιστοποιήσεις πάνω στον συγκεκριμένο κλάδο. Εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. κατά την τριετία 2016-2019 και συντάκτρια των δημοσιευμένων άρθρων: “Πολιτισμός, η απόλυτη ανανεώσιμη πηγή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής” και “Δαδιά: Διαχείριση και διαφύλαξη της φυσικής πολιτισμικής μας κληρονομιάς”. Πιστεύει στον ρόλο του πολιτισμού ως εργαλείο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης και διασφάλισης της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Χρύσα Χατζηθεοδώρου

Τραπεζικό στέλεχος. Γεννήθηκε το 1971 στην Ορεστιάδα Έβρου όπου και πέρασε την παιδική και εφηβική της ηλικία. Σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε να εργάζεται στον τραπεζικό κλάδο. Σήμερα εργάζεται ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Θεσσαλονίκη.

Το 2001, ασθένησε από αυτοάνοσο εκφυλιστικό νόσημα. Η περιπέτεια της υγείας της την έφερε σε επαφή με πολλές ευάλωτες ομάδες και την ώθησε να σπουδάσει ψυχολογία (αναπτυξιακή, κλινική, κοινωνική ψυχολογία, νευροφυσιολογία, ψυχολογία της εργασίας, της επικοινωνίας, των οργανισμών, παιδαγωγική) και εναλλακτικές θεραπείες. Οι γνώσεις που αποκόμισε την οδήγησαν στην δημιουργία εθελοντικών ομάδων για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Είμαι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Χρήστου, επαγγελματία πρώην διεθνή παίκτη μπάσκετ, νυν προπονητή αναπτυξιακού προγράμματος μπάσκετ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email