Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δύο θα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα για τις ηλικίες 5-11 ετών στον Έβρο

Δύο θα είναι τα εμβολιαστικά κέντα που θα εξυπηρετήσουν τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών στον Έβρο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, αυτά θα είναι στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας με βάση τον σχεδιασμό της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Οι γονείς των παιδιών αυτής της ηλικίας μπορούν από σήμερα (15/12), εφόσον έχουν κλείσει το ραντεβού, να προσέρχονται μαζί τους για την πρώτη δόση στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου ξεκίνησε να λειτουργεί η εμβολιαστική γραμμή με την επίβλεψη παιδιάτρου, ενώ το ερχόμενο Σάββατο (18/12) ξεκινά η λειτουργία αντίστοιχης εμβολιαστικής γραμμής και στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, όπου επίσης τη διαδικασία θα επιβλέπει η παιδίατρος της μονάδας υγείας.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και στην εκπομπή «Άκου να δεις» ο γιατρός του Κέντρου Υγείας της πόλης, Θανάσης Λιολιοσίδης, για το Σάββατο (18/12) έχουν κλειστεί ήδη περίπου 50 ραντεβού εμβολιασμών μικρών παιδιών.

Η εμβολιαστική γραμμή 5-11 ετών θα λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας κάθε Τετάρτη και Σάββατο, εκτός από την περίοδο των εορτών, στη διάρκεια των οποίων θα δεχθεί μόνον κατά τις πρωινές ώρες της 20ης και 27ης Δεκεμβρίου και κατά τις απογευματινές ώρες της 22ας και 29ης Δεκεμβρίου. Αναφερόμενος στην αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμούς, εκτίμησε ότι αυτή παρατηρείται αφενός λόγω της χορήγησης της τρίτης δόσης και αφετέρου εξαιτίας της επιβολής προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη