Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Δύο κλεμμένα πολυτελή οχήματα από τη Γερμανία επιχείρησαν να περάσουν από το Τελωνείο των Κήπων

2 άντρες συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πλαστογραφία και κλοπές τροχοφόρων στο Τελωνείο των Κήπων, επιχειρώντας να βγάλουν από τη χώρα μας δύο πολυτελή αυτοκίνητα. Πιο αναλυτικά:

Συνελήφθησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πλαστογραφία και κλοπές τροχοφόρων.

Ειδικότερα, οι δράστες οδηγώντας δύο πολυτελή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη Χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή Αξιωματούχων της Frontex στα δύο οχήματα διαπιστώθηκε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφεραν ήταν πλαστές, ενώ οι αριθμοί πλαισίου των αυτοκινήτων ήταν παραποιημένοι. Επιπλέον όπως προέκυψε τα ανωτέρω οχήματα είναι καταχωρημένα από τις Αρχές της Γερμανίας ως αντικείμενα με σκοπό την κατάσχεση, καθόσον έχουν κλαπεί τον Δεκέμβριο του έτους 2022 και τον Φεβρουάριο του έτους 2023 αντίστοιχα από περιοχές της Γερμανίας.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, δύο ζεύγη πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη