Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Δύο νέες περιπτώσεις τηλεφωνικής & διαδικτυακής απάτης στην Θράκη, με συνολική λεία 7.760 ευρώ!

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 12-9-2021, εξαπάτησαν ημεδαπό στον νομό Ροδόπης.

Συγκεκριμένα, ο παθών εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα την οποία είχαν αναρτήσει οι δράστες, σχετικά με πώληση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου και επικοινώνησε μαζί τους. Κατά την επικοινωνία τους, οι δράστες κατάφεραν με διάφορα προσχήματα, να εξαπατήσουν τον παθόντα, πείθοντάς τον να καταθέσει τμηματικά σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 1.560 ευρώ. Στη συνέχεια σε δεύτερη επικοινωνία που είχαν με τον παθόντα επιχείρησαν να του αποσπάσουν το ποσό των 3.000 ευρώ με το πρόσχημα ότι θα του επέστρεφαν το παραπάνω ποσό αποστέλλοντας του ηλεκτρονικά φωτογραφία με πλαστό αποδεικτικό μεταφοράς χρημάτων, πλην όμως οι προθέσεις τους έγιναν αντιληπτές.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 12-9-2021, εξαπάτησε ημεδαπή στη Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα προσποιούμενος τον υπάλληλο τράπεζας, με την πρόφαση να της στείλουν έμβασμα για λογαριασμό συγγενικού της προσώπου. Κατά την επικοινωνία τους κατάφερε να της αποσπάσει προσωπικά τραπεζικά δεδομένα, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό και αφαίρεσε το ποσό των 6.200 ευρώ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email