Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δύο παιδιά του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκακιού Νέων

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκακιού Νέων συμμετέχουν και δύο παιδιά από τον Έθνικό Αλεξανδρούπολης, η Άρτεμις Μπλίτσα και ο Μιχάλης Καρακασίδης. Το Πρωτάθλημα έχει ήδη ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου και ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος καθώς αγωνίζονται συνολικά 871 παιδιά από διάφορες χώρες.

Δείτε την ανακοίνωση του Εθνικού:

Δυο παιδιά του Εθνικού Αλεξανδρούπολης συμμετέχουν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκακιού Νέων 8 έως 20 ετών, σε μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις του αθλήματος!!!

Η 14χρονη Άρτεμις Μπλίτσα αγωνίζεται στην κατηγορία G14 και ο 12χρονος Μιχάλης Καρακασίδης στην κατηγορία O12.

Το Πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 21 Οκτωβρίου 2021.

Η κορυφαία διοργάνωση λόγω συνθηκών Covid-19 πραγματοποιείται διαδικτυακά με κανονικό χρόνο και αξιολόγηση.

Παίρνουν μέρος κορυφαίοι σκακιστές/ριες από κάθε κατηγορία. Συνολικά αγωνίζονται 871 παιδιά από 32 χώρες.

Ο ανταγωνισμός ιδιαίτερα υψηλός.

Τα παιδιά αγωνίζονται σε ειδικά διαμορφωμενες αίθουσες με κάμερες που ελέγχουν περιμετρικά τον χώρο και παρουσία διεθνών διαιτητών ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των αγώνων.

Τέτοιες αίθουσες διαμορφώθηκαν στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και στα Χανιά.

Η ΕΣΣΑΜΘ και ο ΣΟ Καβάλας έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά της περιφέρειας μας να αγωνιστούν στην κορυφαία σκακιστική διοργάνωση.

Από την περιφέρεια ΑΜΘ αγωνίζονται συνολικά επτά παιδιά ενώ από όλη την Ελλάδα 41, γεγονός που δείχνει το υψηλό σκακιστικό επίπεδο που υπάρχει στην περιοχή μας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα παιδιά του Εθνικού, της περιφέρειας μας και σε όλα τα παιδιά της επικράτειας που εκπροσωπούν την χώρα μας σε μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις με την ευχή να υπάρξουν εθνικές διακρίσεις!!!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη