loveandspices.gr by Eftychia Charmanidou
Αυτό είναι ένα υπέροχο, μοναδικό lemon pound cake και ένας φόρος τιμής στη μια και μοναδική, αγαπημένη μου baker και συγγραφέα, Rose Levy Beranbaum!
Στην ντίβα των desserts, όπως την έχουν ονομάσει!
Ίσως σας φανεί περίεργη η εκτέλεση καθώς ο τρόπος παρασκευής του κέικ είναι αντίστροφος (αυτός είναι και ο αγαπημένος τρόπος της Rose στα περισσότερα κέικ της).
Έτσι έχουμε μια διαφορετική υφή σε αυτό το κέικ λεμόνι με σιρόπι που λατρεύω!!
Απίστευτα moist and fluffy… αφράτο, υγρό, αρωματικό, με μια βελούδινη αίσθηση στο στόμα!! Είμαι πραγματικά εθισμένη και το έχω κάνει πάμπολες φορές για να συνοδέψει τέλεια το καφέ ή το τσάι μου!
Αν θέλετε να το προχωρήσετε λίγο παραπάνω μπορείτε να το φτιάξετε σαν σάντουιτς γεμιστό με βουτυρόκρεμα με τυρί κρέμα και μια μαρμελάδα φράουλα ή με κόκκινα φρούτα του δάσους!
Lemon pound cake
- Μερίδες: 8 κομμάτια Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
Υλικά για το κέικ
- 220γρ.βούτυρο γάλακτος μαλακό
- 180γρ.ζάχαρη
- 55γρ. γάλα
- Ξύσμα από 2 λεμόνια βιολογικά
- 180γρ.αυγά(4 μέτρια)
- 180γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 8γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανιλίνη ή ½ κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας
- Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
Υλικά για το σιρόπι λεμονιού
- 100γρ. ζάχαρη
- 85γρ. χυμό λεμονιού
Είμαι η Ευτυχία από το loveandspices.gr ! Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ