Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δ. Δαρούσης: «Ζήσαμε εφιαλτικές στιγμές – Η φωτιά κόντεψε να μπει στον οικισμό των Λαγυνών»

Μία ανάσα από τα πρώτα σπίτια του οικισμού των Λαγυνών στον οποίο μένουν 200 άνθρωποι, έφτασε η φωτιά που μαίνεται ακόμα πάνω από το χωριό του Δήμου Σουφλίου.

Για εφιαλτικές στιγμές μίλησε στην κάμερα του Focustonevro.gr πριν από λίγο ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δαρούσης. Όπως τόνισε η φορά του ανέμου που άλλαξε με αποτέλεσμα να σπρώξει την φωτιά προς τα βουνά αλλά και η συνδρομή των εναέριων μέσων, εμπόδισε τις φλόγες να φτάσουν στα σπίτια. Μάλιστα έγινε και σύσταση στους κατοίκους των πρώτων οικιών του οικισμού να φύγουν από τα σπίτια και να πάνε στην πλατεία.

«Σήμερα ήταν μία δύσκολη μέρα. Η φωτιά είναι σε εξέλιξη. Σήμερα ζήσαμε εφιαλτικές στιγμές καθώς η φωτιά κόντεψε να μπει στον οικισμό των Λαγυνών, ένας οικισμός που κατοικείται από περίπου 200 ανθρώπους. Η φωτιά έφτασε κοντά στα σπίτια. Ξεκίνησε να καίει πάνω από τον οικισμό, πέρασε όλη την πάνω πλευρά και ο αέρας δεν ήταν σύμμαχος. Όμως στην συνέχεια η φορά του ανέμου γύρισε, την “έδιωξε” προς τα επάνω με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει εντός του οικισμού και να πάρουν φωτιά τα πρώτα σπίτια», είπε ο κ. Δαρούσης και συνέχισε:

«Είχαμε ανέμους που γυρνούσαν απότομα. Η κατάσταση εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Αναγκαστήκαμε να πούμε τους κατοίκους που ήταν στα πρώτα σπίτια να φύγουν και να πάνε στην πλατεία. Αν είχαμε λίγο πιο γρήγορα την συνδρομή των εναέριων μέσων τα πράγματα θα ήταν καλύτερα».

Δείτε το βίντεο με όλα όσα ανέφερε:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη