Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δ. Κουτσούμπας από Αλεξανδρούπολη: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ θέλουν την Αλεξανδρούπολη στρατιωτικό, ενεργειακό κόμβο μεγαλώνοντας τους κινδύνους για τον λαό (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιώντας κεντρική ομιλία σε εκδήλωση της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ συνεχίζεται η περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η εκδήλωση, με τίτλο «Οι κίνδυνοι από τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτική – ενεργειακή πύλη», πραγματοποιήθηκε στην σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εστάλη:

Δεκάδες μέλη, φίλοι του Κόμματος, άνθρωποι που αγωνιούν για τη μετατροπή της πόλης τους σε αμερικάνικη βάση, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται, έδωσαν το «παρών» για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα (Δείτε στο βίντεο την ομιλία και διαβάστε την παρακάτω ολόκληρη).

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η Βάνα Δινδίνη, μέλος της ΤΕ Έβρου, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε πως η εκδήλωση αποτελεί «ένα ακόμη βήμα από το οποίο καλούμε τον λαό της περιοχής μας σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, γιατί γνωρίζουμε ότι ασφάλεια θα νιώσουμε μόνο δυναμώνοντας τη συλλογική διεκδίκηση μέσα στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης για την οριστική κατάργηση των βάσεων και την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Ανάπτυξη και οφέλη για τον λαό θα υπάρξουν μόνο όταν αυτός αποφασίσει να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του, συνυπάρχοντας ειρηνικά με τους υπόλοιπους λαούς».

Μετά το τέλος της ομιλίας, ένας σύντροφος, συλλέκτης, δώρισε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για το Αρχείο του Κόμματος, ένα κομματικό βιβλιάριο του ΚΚΣΕ, ενός Ουκρανού, για να δείξει ότι οι λαοί αυτοί ζούσαν αδελφωμένοι και συντροφικά για δεκαετίες την Σοβιετική Ένωση. Επίσης η συγγραφέας Σωτηρία Μαραγκοζάκη, δώρισε το λογοτεχνικό βιβλίο της «Ο κλήρος του αίματος».

Τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συνόδευσαν στην Αλεξανδρούπολη, ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Διονύσης Κλάδης, Γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Σιδέρης Μιχαηλίδης, Γραμματέας της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ.

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Το ΚΚΕ δεν περίμενε ούτε την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από δυόμισι μήνες, δηλαδή την τυπική έναρξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, ούτε την επικύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας προχτές από τη Βουλή, για να αναδείξει τους κινδύνους που απορρέουν για τον λαό μας, ιδιαίτερα για τον λαό της Αλεξανδρούπολης, από αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις.

Από την πρώτη στιγμή που άρχισε να διαφαίνεται η πιο ενεργή εμπλοκή της Αλεξανδρούπολης, ολόκληρης της Θράκης, στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, το ΚΚΕ βγήκε μπροστά, ενημέρωσε, αποκάλυψε, πρωτοστάτησε, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας για να μη μετατραπεί το λιμάνι της πόλης σε νέα ναυτική βάση των ΗΠΑ.

Συγκρούστηκε με όλους όσοι, τόσο σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, σε ρόλο ντίλερ των ευρωατλαντικών συμφερόντων, ανέλαβαν να κοροϊδέψουν, να παραπλανήσουν τον λαό της περιοχής βαφτίζοντας «κέρδη» και «οφέλη» τους κινδύνους που τον περιμένουν.

Όπως και τώρα δεν περιμένουμε να γενικευτεί ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, ένας πόλεμος που διεξάγεται ανάμεσα σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, της Ρωσίας και των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στο έδαφος της Ουκρανίας και αρχίζει να παίρνει αμπάριζα και άλλους λαούς.

Προειδοποιούμε γι’ αυτό που βλέπουμε να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας, γι’ αυτή τη σφοδρή ιμπεριαλιστική σύγκρουση που γίνεται για το ποιος, δηλαδή ποια μονοπώλια, ποιων χωρών θα έχουν το πάνω χέρι στη μοιρασιά των αγορών, του ορυκτού πλούτου, της Ενέργειας, των εδαφών και του εργατικού δυναμικού, των αγωγών και του δικτύου μεταφοράς εμπορευμάτων.

Μια σύγκρουση που, όπως όλοι παρακολουθούν, ξεπερνά τα σύνορα της Ουκρανίας και μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει την ενεργοποίηση και άλλων θερμών εστιών στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στον Περσικό Κόλπο.

Μια σύγκρουση που τροφοδοτεί μια ακόμα μεγαλύτερη, αυτή που εξελίσσεται ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Γι’ αυτό μπαίνουμε μπροστά στην πάλη για να σταματήσει η συμμετοχή και η εμπλοκή της χώρας μας, η οποία πλέον έχει αναβαθμιστεί, έχει περάσει σε άλλο, ανώτερο επίπεδο.

Γιατί όταν στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης συγκεντρώνεται μια τεράστια δύναμη πυρός, όταν οι γιγαντιαίες στρατιωτικές ασκήσεις είναι καθημερινές…

Όταν συνεχίζεται και αναβαθμίζεται η αποστολή σύγχρονων αμερικανικών και άλλων ΝΑΤΟικών οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία…

Όταν συνεχίζεται η πολεμική προετοιμασία χωρών με υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες και εξοπλισμούς, κανείς δεν μπορεί απλά να παρακολουθεί και να καταγράφει τις εξελίξεις…

Όταν πάνε κι έρχονται οι απειλές χρήσης πυρηνικών όπλων που ήδη έχουν μπει σε επιφυλακή…

Όταν έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ που ήδη έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ρωσίας…

Όταν προετοιμάζεται η ΝΑΤΟική Σύνοδος Κορυφής τον Ιούνη, με στόχο την επέκταση αυτού του δολοφονικού ιμπεριαλισμού σε όλη την υδρόγειο…

Τότε κανείς δεν μπορεί να λέει «δεν είδα, δεν άκουσα».

Τότε ο καθένας και η καθεμιά παίρνει τη θέση του στον αγώνα να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις, για να μη χρησιμοποιείται καμιά υποδομή της χώρας για τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών.

Παίρνει τη θέση του για να ματαιωθεί η οποιαδήποτε αποστολή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων.

Και από το βήμα αυτής της εκδήλωσης, εδώ στην Αλεξανδρούπολη, στη Θράκη, όπου ζουν πολλά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και νέα παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους, απαιτούμε να ακυρωθεί η αποστολή μονάδας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Βουλγαρία, σε νεοσύστατο ΝΑΤΟικό «σχηματισμό μάχης» κόντρα στη Ρωσία, που ήδη έχει αποφασιστεί.

Απαιτούμε να ακυρωθεί εδώ και τώρα η οποιαδήποτε νέα αποστολή ελληνικών στρατιωτικών μονάδων.

Ξέρουμε πολύ καλά πως τα στρατόπεδα βουίζουν!

Πως ήδη έχει ζητηθεί από Έλληνες μόνιμους στρατιωτικούς να μετακινηθούν μαζί με άλλες ΝΑΤΟικές δυνάμεις προς το πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία.

Ακόμα και αν η κυβέρνηση παριστάνει τον «Κινέζο» ή καλύτερα τον «Αμερικάνο» και δεν λέει τίποτα γι’ αυτό, ούτε διαψεύδοντας ούτε επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες!

Ρωτάμε λοιπόν:

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση σε σχέση με τη νέα αποστολή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο προς την Ουκρανία;

Η κυβέρνηση θα στείλει και νέους στρατευμένους, κληρωτούς, εκτός από μόνιμα στελέχη, στο σφαγείο των πολεμικών συγκρούσεων;

Σε τι ακριβώς έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των «ΝΑΤΟικών υποχρεώσεών της»;

Από ποιες μονάδες απέσυρε στρατιωτικό υλικό για να σταλεί στην Ουκρανία; Περιλαμβάνονται και μονάδες του Αιγαίου ή του Έβρου;

Και τέλος πάντων, από πού πηγάζει ότι μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υποχρεωμένα να συμμετέχουν σε αποστολές, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας; Από πουθενά!

Γιατί το μοναδικό καθήκον των στρατευμένων, των αξιωματικών και υπαξιωματικών δεν είναι να στέλνονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, αλλά να υπερασπίζονται τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού μας.

Γιατί όπως γράφει στη δημόσια επιστολή του και ένας φαντάρος που υπηρετεί τη θητεία του εδώ, σε στρατόπεδο του Έβρου:

«Είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε συμμετοχή της μονάδας μου στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας και σε τέτοια πιθανότητα επιθυμώ εγώ προσωπικά να μην συμμετέχω. Οι Έλληνες φαντάροι έχουμε δώσει όρκο στην πατρίδα μας, για την υπεράσπιση του λαού μας, για την ανεξαρτησία και την εδαφική της ακεραιότητα. Δεν έχουμε συμφωνήσει στα σχέδια των σφαγέων των λαών που χαράζουν τα σύνορα με αίμα».

Έχουν δίκιο τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας.

Είμαστε στο πλευρό τους, και στο πλευρό τους πρέπει να σταθεί όχι μόνο η οικογένειά τους, αλλά κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια που δεν μεγάλωσε με κόπους και θυσίες τα παιδιά της για να τα στείλει σε πολεμικές ΝΑΤΟικές αποστολές με κίνδυνο τη ζωή τους.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Το ΚΚΕ δεν περίμενε να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία στη Βουλή και τελικά να την ψηφίσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ, για να μην πάει με άδεια χέρια ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ τις επόμενες μέρες.

Πολύ έγκαιρα, από τότε που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προετοίμαζε αυτή τη συμφωνία, με τα ταξίδια του Τσίπρα και των υπουργών του στις ΗΠΑ, τις συναντήσεις του με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ και άλλα κοράκια, αποκάλυψε το επιθετικό περιεχόμενό της, απαίτησε την απόσυρσή της, βάζοντας στο στόχαστρο όλες τις κρίσιμες πτυχές της.

Όταν επεκτείνονται και μονιμοποιούνται οι αμερικανικές βάσεις της Σούδας, της Λάρισας, της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου στο Στεφανοβίκειο, δίπλα στις άλλες υποδομές που έχουν παραχωρηθεί στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, κανείς δεν μπορεί να μιλά για «ανταλλάγματα», για να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού. Αυτό το κάνει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, προσφέροντας και με αυτόν τον τρόπο νομιμοποίηση στην ακόμα πιο ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Όταν σχεδόν ολόκληρη η ελληνική επικράτεια απ’ άκρη σ’ άκρη μετατρέπεται σε μια απέραντη στρατιωτική βάση, μέσω της οποίας διεκπεραιώνονται στρατιωτικές αποστολές, προωθούνται γιγαντιαίες στρατιωτικές δυνάμεις προς την Ανατολική Ευρώπη, όπως εδώ και καιρό συμβαίνει στην Αλεξανδρούπολη…

Όταν πραγματοποιούνται ασκήσεις τεράστιας κλίμακας, πραγματικές «πρόβες πολέμου» και μεταφέρονται οπλικά συστήματα όλων των ειδών, όταν προβλέπεται ακόμα και ετοιμότητα φιλοξενίας πυρηνικών όπλων, όπως προβλέπει η προετοιμασία που έχει ξεκινήσει στη βάση του Άραξου, τότε κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει, γιατί η Ελλάδα αναβαθμίζει τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ…

Εκτός από την ίδια την ελληνική άρχουσα τάξη, η οποία βλέπει μέσω αυτής της συνεργασίας την αναβάθμιση των δικών της γεωπολιτικών συμφερόντων.

Το ΚΚΕ, λοιπόν, πολύ πριν το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και της επικύρωσης από τη Βουλή αυτής της κατάπτυστης Συμφωνίας με τις ΗΠΑ, είχε καταγγείλει όλες τις κυβερνήσεις, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που προετοίμασε τη Συμφωνία με τους Αμερικανούς, μέχρι της ΝΔ, η οποία την έτρεξε, την ολοκλήρωσε και τυπικά την επικύρωσε, αφού ήδη υλοποιείται.

Αναδείξαμε πολύ έγκαιρα ότι ο σχεδιασμός για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν αφορά απλά μια επιπλέον ιδιωτικοποίηση, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα αεροδρόμια, τα λιμάνια της χώρας μας. Αφορά στη μετατροπή του σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση, η οποία θα υπηρετεί τους συνολικούς σχεδιασμούς των Αμερικάνων στην περιοχή.

Μάλιστα είχαμε έγκαιρα αναδείξει το γεγονός ότι η αξιοποίηση της περιοχής της Αλεξανδρούπολης είναι κρίσιμης σημασίας, λόγω της γειτνίασής της με την περιοχή του Εύξεινου Πόντου και ό,τι σημαίνει αυτό για την περιοχή της Κριμαίας και της Ουκρανίας.

Ο πόλεμος απλά μας επιβεβαίωσε.

Επιβεβαίωσε ότι το ενδιαφέρον των Αμερικανών, με πρώτο βιολί τον μέχρι πριν μια βδομάδα πρέσβη τους στην Ελλάδα, ο οποίος ως μόνιμος επισκέπτης στην πόλη σας ανέλαβε προσωπικά μαζί με τα τοπικά στελέχη του κράτους στην περιοχή να τρέξουν την υπόθεση με το λιμάνι, γιατί από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ μπορούν ταυτόχρονα να ελέγχουν τα Στενά του Ελλησπόντου και να συντονίζουν επιχειρήσεις πέρα από αυτά.

Μαζί βέβαια με τις δυνατότητες που έχει το λιμάνι της πόλης σας στον ελλιμενισμό αμερικανικών πλοίων, που δεν έχουν άλλα λιμάνια της χώρας μας.

Το ίδιο ισχύει για τις συγκοινωνιακές υποδομές και το δίκτυο οδικών αξόνων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες λειτουργούν συμπληρωματικά στο να αποτελέσει το λιμάνι στρατηγικό κόμβο για την ταχεία και αρκετά ασφαλή μεταφορά προσωπικού, πολεμικού υλικού και εμπορευμάτων προς τον βορρά και όχι μόνο…

Όπως κι έγινε.

Ξέρετε πως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αλλά και το αεροδρόμιό της χρησιμοποιούνται συστηματικά για τη μεταφορά αμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων και εξοπλισμού, με προορισμό τη συνοριακή γραμμή της Ρωσίας.

Γνωρίζετε τι συνέβη με την άσκηση «Defender Europe 2021», όπως και με άλλες στρατιωτικές ασκήσεις.

Έχετε γίνει οι ίδιοι μάρτυρες τα τελευταία χρόνια αυτής της γιγαντιαίας απόβασης αμερικανικών δυνάμεων, με χιλιάδες στρατιώτες, αξιωματικούς, με μεταφορά οπλισμού, ελικοπτέρων, αρμάτων μάχης κ.λπ., με προορισμό την Ανατολική Ευρώπη.

Έχετε δει στο λιμάνι της πόλης σας να καταπλέουν όλο αυτό το διάστημα αμέτρητα ΝΑΤΟικά πλοία διαφόρων εθνικοτήτων.

Γνωρίζετε πως μαζί με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στην υπηρεσία και διάθεση του ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση έχει θέσει κι άλλες υποδομές της περιοχής, όπως διάφορα στρατόπεδα: Το στρατόπεδο «Γιαννούλη», το στρατόπεδο και το πεδίο βολής στο Πετροχώρι της Ξάνθης, οδικούς άξονες, το σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο αξιοποιείται για τη μεταφορά ΝΑΤΟικού στρατιωτικού υλικού.

Το πόσο σημαντικές είναι αυτές οι υποδομές της Αλεξανδρούπολης, ολόκληρης της περιοχής, για τα επιθετικά ιμπεριαλιστικά σχέδια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ το ξέρουμε, το ξέρετε.

Το επιβεβαιώνει άλλωστε η «λύσσα» με την οποία υπερασπίζεται η κυβέρνηση αυτές τις επιλογές της για τη Θράκη.

Είναι ιδιαίτερα προκλητικά τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών στη Βουλή, για να στηρίξει την κύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας και τα όσα προβλέπει για τη Θράκη:

«Θέλαμε την παρουσία στη Θράκη, την θέλαμε! Δεν θέλουμε την Αλεξανδρούπολη σαν ένα εμπορικό λιμάνι, όχι! Θέλουμε την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ναι! Και τη θέλουμε και στο Στρατόπεδο Γιαννούλη ναι, τη θέλουμε! Κι αυτό εμείς το κρίνουμε ως μέγιστο ωφέλιμα για τον ελληνικό λαό. Μέγιστο ωφέλιμα για τη Θράκη».

Ο υπουργός Εξωτερικών, ως ατόφιο φερέφωνο του πρωθυπουργού του, μας λέει ξεδιάντροπα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήθελε η Αλεξανδρούπολη να μετατραπεί σε στρατιωτικό πολεμικό ορμητήριο.

Μόνο που καταπίνει τη γλώσσα του και δεν μας λέει την ουσία, ότι αυτό που λέει και κάνει η κυβέρνηση μετατρέπει αυτόματα τη χώρα μας και σε στόχο αντιποίνων!

Αλήθεια, αυτό θέλει ο λαός, η νεολαία της Αλεξανδρούπολης, της Θράκης;

Ή για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του, αυτό είναι το «μεγάλο ωφέλημα» για τον λαό της; Η Θράκη να αποτελεί μόνιμο μαγνήτη επιθέσεων από τα αντίπαλα στρατόπεδα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όπως είναι τώρα η Ρωσία;

Κι αυτό δεν το λέμε εμείς για να κινδυνολογήσουμε. Το έχουν πει και μια και δυο φορές οι Ρώσοι, οι οποίοι εκτοξεύουν απειλές, με ειδική αναφορά στην Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα πριν την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τα κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πως «είναι αστειότητες» τα όσα λέγονται και γράφονται με αφορμή την απόβαση και προώθηση στρατιωτικών δυνάμεων από την Αλεξανδρούπολη προς την Ανατολική Ευρώπη, στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.

Αυτά πριν τον πόλεμο.

Τότε θεωρούσαν «αστειότητες» την προετοιμασία του πολέμου από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και όχι όπως στην πραγματικότητα ήταν. Δηλαδή, ως απόδειξη πως το μπαρούτι του πολέμου είχε απλωθεί πολύ πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σήμερα που η φωτιά του πολέμου καίει για πάνω από δυο μήνες στην Ουκρανία και απειλεί να κάψει κι άλλους λαούς, δεν έχει κανείς όρεξη για αστεία.

Το αντίθετο. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και κρίσιμα και έτσι τα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που ζουν σ’ αυτόν εδώ τον όμορφο τόπο.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, κι ας προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την προχτεσινή καταψήφιση της Συμφωνίας με τις ΗΠΑ με τους γνωστούς «αστερίσκους».

Η δική του κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε, παζάρεψε και τελικά συμφώνησε στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ τη δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων, ιδιαίτερα αυτή της Αλεξανδρούπολης.

Θα μπορούσε, απλά, έξω από τη ΝΑΤΟική βάση του λιμανιού, να στηθεί μια αναμνηστική πλακέτα, που να γράφει: «Θεμελιώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, αποπερατώθηκε επί ΝΔ»!

Κι ας λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως η συμφωνία που έκανε η κυβέρνησή τους με τις ΗΠΑ δεν ήταν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να γίνει ΝΑΤΟική στρατιωτική βάση, αλλά «να είναι ένα μεγάλο εμπορικό λιμάνι που να βοηθάει σε όλη αυτή τη διαδικασία».

Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης!

Ποιον κοροϊδεύουν; Νομίζουν ότι μπορούν να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες τους πίσω από όλη αυτή τη συζήτηση περί ανταλλαγμάτων, που δήθεν η δική τους κυβέρνηση θα μπορούσε καλύτερα να τα διαπραγματευτεί;

Σε ποιον τα λένε αυτά; Υπάρχει ποτέ περίπτωση μέσα από τέτοιες επιθετικές, πολεμοκάπηλες και τυχοδιωκτικές συμφωνίες να προκύψουν ανταλλάγματα υπέρ του λαού; Όχι, βέβαια!

Τα ανταλλάγματα που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν βήμα περαιτέρω εμπλοκής στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, αύξησης των εξοπλισμών, αλλά και των «ευκαιριών» για την ελληνική αστική τάξη και όχι φυσικά τον λαό, στα παζάρια που γίνονται στο περιθώριο του πολέμου.

Τέτοια «ανταλλάγματα» είναι:

– Η στήριξη των ΗΠΑ στον αγωγό «EastMed»

– Η πρόσθετη χρηματοδότηση από τα αμερικανικά κονδύλια για την «ενίσχυση Ξένων Στρατών», «όπως γίνεται με χώρες όπως η Ιορδανία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος»

– Αλλά και «μια πρόσθετη συνεισφορά των Ηνωμένων Πολιτειών για νέο ναύσταθμο στη Σούδα»!

Τι έχει να κερδίσει ο λαός από όλα αυτά; Τίποτα παραπάνω από το να σφίξει ακόμα περισσότερο τη θηλιά της εμπλοκής στο λαιμό του!

Αντίθετα, έχει να κερδίσει πολλά αν ενώσει τη φωνή του με τη δική μας φωνή για να κλείσει τώρα η βάση στην Αλεξανδρούπολη και όλες οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ σε όλη τη χώρα.

Για να σταματήσει η οποιαδήποτε συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς.

Να μην χρησιμοποιηθούν οι υποδομές της χώρας λιμάνια, οδικοί άξονες, σιδηρόδρομος και στρατόπεδα για τη μεταφορά ΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Να καταργηθεί η νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Για να μη βρεθεί κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Για να επιστρέψει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.

Για να σταματήσει εδώ και τώρα οποιαδήποτε σκέψη, σχέδιο για συμμετοχή των Ελλήνων στρατιωτικών στα πεδία των συγκρούσεων.

Για να ανοίξει ο δρόμος για την οριστική αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τον λαό στην εξουσία.

Και ξέρουμε πως είναι πολλοί αυτοί που συμφωνούν με το ΚΚΕ, που παίρνουν κουράγιο από τις παρεμβάσεις, τις κινητοποιήσεις μας κι εδώ στην Αλεξανδρούπολη.

Είναι πολλοί αυτοί που πήραν κουράγιο, αναθάρρησαν, όταν οι δυνάμεις του Κόμματος γέμισαν με μπογιές τα ΝΑΤΟικά άρματα μάχης, όταν κατάφεραν ακόμα και να καθυστερήσουν τρένο με ΝΑΤΟικό υλικό μπλοκάροντας τη σιδηροδρομική γραμμή.

Με την ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης θέλουμε να αναδείξουμε και το υποκριτικό ενδιαφέρον της ΕΕ για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας.

Το λέμε αυτό, εδώ στη Θράκη, στον Έβρο, όπου πρόσφυγες βρίσκονται παγιδευμένοι σε νησίδα του ποταμού Έβρου και αντιμετωπίζονται με απάνθρωπο τρόπο από τις αρχές.

Αλήθεια πόση υποκρισία δείχνει αυτή η στάση για τα θύματα του πολέμου;

Άλλη αντιμετώπιση για τους πρόσφυγες από τον πόλεμο στην Ουκρανία, άλλη αντιμετώπιση για τους πρόσφυγες από τον πόλεμο στη Συρία;

Αποδεικνύεται και με αυτόν τον τρόπο ότι οι κυβερνήσεις, οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί κανένα ενδιαφέρον δεν δείχνουν για τα βάσανα των λαών.

Εκμεταλλεύονται το δράμα των λαών, μόνο αν τους βολεύει, για να στοιχίσουν τον λαό πίσω από τα δικά τους συμφέροντα.

Ο απαράδεκτος διαχωρισμός των ξεριζωμένων, αποτέλεσμα της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ, πρέπει να σταματήσει.

Να απεγκλωβιστούν τώρα με ευθύνη της κυβέρνησης οι πρόσφυγες από τη νησίδα στον Έβρο.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς που υποφέρουν από τον πόλεμο και την εκμετάλλευση, που βέβαια δεν θα πάψουν να υπάρχουν όσο υπάρχει το σύστημα που γεννά πολέμους και προσφυγιά.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Το ΚΚΕ δεν περίμενε τις κυβερνητικές φιέστες εδώ στην Αλεξανδρούπολη, πριν μερικές μέρες, παρουσία του πρωθυπουργού, για τον νέο τερματικό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου LNG, για να αναδείξει στον λαό της περιοχής τι σημαίνει για τη ζωή, για το μέλλον η μετατροπή της περιοχής σε ενεργειακό κόμβο.

«Περσινά ξινά σταφύλια», θα μπορούσε να πει κάποιος. Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ακούει ο λαός της περιοχής τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, γύρω απ’ αυτά τα μεγαλεπήβολα αστικά σχέδια.

Τα ίδια μεγάλα λόγια άκουγε και πριν από χρόνια, όταν διαφημιζόταν από τα τότε κυβερνητικά επιτελεία η κατασκευή των αγωγών φυσικού αερίου.

Δύο αγωγοί φυσικού αερίου, ένας σε λειτουργία και ένας υπό κατασκευή, περνάνε από τη Θράκη, όμως εσείς το ξέρετε, το ζείτε, πως ο λαός εξακολουθεί να ζει σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας.

Μάλιστα, η περιοχή της Θράκης κρατάει τα πρωτεία στον τομέα αυτό.

Την ίδια ώρα, λίγα χιλιόμετρα μακριά, οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας παραμένουν απολυμένοι και η παραγωγική δραστηριότητα είναι ουσιαστικά νεκρή.

Και η κατάσταση με την ενεργειακή φτώχεια δεν προέκυψε ως συνέπεια του πολέμου, ο πόλεμος απλά την επιδείνωσε.

Δύο αγωγοί φυσικού αερίου, και οι λαϊκές οικογένειες δεν απόκτησαν πρόσβαση στο φυσικό αέριο ποτέ!

Το κόστος εγκατάστασης ήταν και παραμένει απαγορευτικό για τους ανέργους και τους εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.

Όσο για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που υποσχέθηκαν ότι θα δημιουργηθούν στην περιοχή με την κατασκευή των αγωγών, όλοι ξέρουν πως οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια κατασκευής του αγωγού δούλευαν με εξαντλητικά ωράρια, η πλειοψηφία τους με μισθούς πολύ κάτω των αναγκών, ενώ πλέον στη φάση λειτουργίας απασχολούνται ελάχιστοι εργαζόμενοι.

Για να μη θυμηθούμε τι έλεγαν για τον αγωγό ΤΑΡ, ο οποίος δήθεν αποτελεί στην ουσία μια συνεργασία της Τουρκίας με την Ελλάδα και συμβάλλει στα περί «ειρήνης και συνεργασίας των δύο χωρών»!

Και τι δεν έχει ακούσει ο λαός της Θράκης!

Ακόμα και το ανεκδιήγητο ότι «όπου υπάρχει αγωγός δεν γίνεται πόλεμος»!

Τους διαψεύδουν καθημερινά, όχι μόνο η επιθετικότητα της Τουρκίας, την οποία εσείς τη ζήσατε εδώ στη Θράκη και με την εργαλειοποίηση του Προσφυγικού, τη ζούμε και τώρα, που έχει απογειωθεί, μαζί με τα αεροσκάφη τους που έχουν κάνει «κόσκινο» τον εθνικό εναέριο χώρο με τις αμέτρητες παραβιάσεις τους.

Τους διαψεύδουν όμως και οι εικόνες της φρίκης του πολέμου από την Ουκρανία, μια χώρα με πολλούς αγωγούς, ο λαός της οποίας πληρώνει με τραγικό τρόπο τη μετατροπή της χώρας του σε ενεργειακό κόμβο.

Βέβαια ο πόλεμος στην Ουκρανία επιτάχυνε τους σχεδιασμούς που προϋπήρχαν στον τομέα της Ενέργειας.

Σχεδιασμοί που δεν αφορούσαν την πρόσβαση σε φτηνή Ενέργεια για τον λαό, αλλά τις επενδύσεις μεγάλων ομίλων προκειμένου να βρουν κερδοφόρα διέξοδο τα κεφάλαιά τους.

Αυτοί οι σχεδιασμοί έτρεξαν και συνεχίζουν να τρέχουν στο όνομα της περιβόητης «πράσινης μετάβασης».

Πρώτα μας γάνωσαν το μυαλό με την προστασία του περιβάλλοντος!

Αποδείχτηκε βολικό πρόσχημα για να προχωρήσουν στην απολιγνιτοποίηση στη Δυτική Μακεδονία, να απαξιώσουν δηλαδή τον λιγνίτη, μια σημαντική εγχώρια και φτηνή πηγή Ενέργειας.

Τώρα οι ίδιοι σχεδιασμοί τρέχουν στο όνομα της απεξάρτησης από το ρώσικο φυσικό αέριο και την αντικατάστασή του από το υγροποιημένο και πανάκριβο αμερικανικό φυσικό αέριο LNG.

Τώρα, όμως, οι ευαισθησίες τους για την προστασία του περιβάλλοντος πήγαν περίπατο!

Γιατί το έργο για τον νέο τερματικό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου LNG θα προκαλέσει πρόσθετα προβλήματα στο ευαίσθητο περιβάλλον του Θρακικού Πελάγους, θα δώσει τη χαριστική βολή στους αλιείς της περιοχής, για να μεταφερθεί το πανάκριβο αμερικανικό αέριο – παραγόμενο με τη σχιστολιθική μέθοδο – που επιβαρύνει πολλαπλάσια το περιβάλλον, τόσο κατά την παραγωγή του όσο και κατά τη μεταφορά του.

Στους σχεδιασμούς αυτούς έρχεται και κουμπώνει και η μετατροπή του εξαντλημένου κοιτάσματος «Νότια Καβάλα» στον Πρίνο, σε υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου, η οποία επανεντάχθηκε στα «έργα κοινού ενδιαφέροντος» της ΕΕ για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, από τις τσέπες των λαών της ΕΕ.

Τελικά, οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι ενεργειακοί όμιλοι και οι εφοπλιστές, που θα μεταφέρουν το υγροποιημένο φυσικό αέριο και όχι ο λαός, ο οποίος στενάζει και θα συνεχίζει όταν θα ανοίγει τους λογαριασμούς ρεύματος, όταν θα πληρώνει για τη θέρμανση ή τη μετακίνησή του.

Κι αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε κάποια μέτρα για την ενεργειακή ακρίβεια, αφού αυτά το μόνο που κάνουν είναι ουσιαστικά να μετατρέπουν τους αβάσταχτους υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος σε νέους πρόσθετους φόρους και περικοπές για τον λαό.

Αυτό σημαίνει πως πάλι τα λαϊκά νοικοκυριά θα πληρώσουν τον λογαριασμό, αυτήν τη φορά από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή με νέες περικοπές και νέους φόρους.

Αυτό που πριν πληρώναμε ως «καταναλωτές», τώρα θα το πληρώνουμε ως «φορολογούμενοι»!

Αλλά την ίδια ώρα, τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων, των εφοπλιστών, που μεταφέρουν το αμερικανικό φυσικό αέριο, δεν θα τα ακουμπήσει κανείς!

Ούτε τα ακουμπάνε με τις προτάσεις τους και τα άλλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Εδώ έτρεξαν ο ένας μετά τον άλλο, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, να διεκδικήσουν την πατρότητα του σχεδιασμού για το έργο του τερματικού σταθμού, το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως λένε, καθυστέρησε. Έλεος!

Τσακώνονται για τις κορδέλες των εγκαινίων που ο λαός τελικά θα χρυσοπληρώσει!

Αμφισβητεί κανείς από αυτούς τη στρατηγική της «πράσινης μετάβασης»; Κανείς.

Μιλάει κανείς τους για την αξιοποίηση του λιγνίτη, αυτής της φτηνής πηγής Ενέργειας; Κανείς.

Μόνο κάτι περί καθυστέρησης της βίαιης λιγνιτοποίησης ψελλίζουν.

Ή μήπως λένε κάτι για την πολιτική «απελευθέρωσης» της Ενέργειας που όλοι τους υπηρέτησαν;

Ουσιαστική ανακούφιση του λαού αποτελούν μόνο οι προτάσεις του ΚΚΕ.

Γιατί βρίσκονται σε σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ για την «πράσινη μετάβαση», που με συνέπεια προωθούν και στηρίζουν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα.

Αυτές οι προτάσεις θέτουν στο επίκεντρο:

– Την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων,

– την κατάργηση του λεγόμενου «ευρωπαϊκού τέλους διοξειδίου του άνθρακα», που τεχνητά απαξιώνει τη λιγνιτική παραγωγή,

– την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, των ειδικών φόρων και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας,

– την εγκατάλειψη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που εκτινάσσουν το κόστος του φυσικού αερίου.

Γιατί τελικά αυτό που επείγει είναι επιτέλους να αξιοποιηθούν όλες οι πηγές Ενέργειας που διαθέτει η χώρα μας και να πάψει επιτέλους η Ενέργεια να αποτελεί εμπόρευμα.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Βέβαια, το τι ακριβώς σημαίνει για τον λαό η μετατροπή της περιοχής σε στρατιωτική, ενεργειακή πύλη, ανέδειξε και κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή το ΚΚΕ για το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης.

Μια συζήτηση που δεν έγινε γιατί τους έπιασε ο πόνος, την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, τα νέα παιδιά στην ακριτική αυτή περιοχή.

Αν ασχολήθηκαν τόσο εμπεριστατωμένα με τη Θράκη, είναι γιατί αυτή η περιοχή συγκεντρώνει το αναβαθμισμένο «ενδιαφέρον» του αμερικανικού παράγοντα και καθρεφτίζει τους στόχους της ελληνικής αστικής τάξης, η οποία επιδιώκει τη γεωπολιτική της αναβάθμιση, συμμετέχοντας ενεργά στους στρατιωτικούς – πολιτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Και φυσικά αυτό που επιδιώκουν είναι να αποσπάσουν τη στήριξη του λαού της περιοχής γύρω από αυτούς τους στόχους.

Όμως το κρίσιμο ερώτημα είναι τι έχει να κερδίσει ο λαός της περιοχής από την προώθηση αυτών των στόχων; Ή ακόμη τι έχει κερδίσει ως τώρα;

Τι πραγματικά έχουν να κερδίσουν οι εργάτες που δουλεύουν στα μεγάλα εργοστάσια της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης;

Οι οποίοι έχουν χορτάσει από μεγάλους στόχους και οράματα, ενώ την ίδια ώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι χόρταιναν με επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ μέσω των αναπτυξιακών νόμων…

Χόρταιναν και ακόμα χορταίνουν με φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια, όμως αυτό δεν εμπόδισε το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων ή τη μετεγκατάστασή τους σε γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Η εκδήλωση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, απ’ την οποία δεν θα μπορέσει ποτέ να απαλλαγεί το σύστημά τους, επιτάχυνε το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων, οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Ενώ οι νέες επενδύσεις για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους βασίστηκαν στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων της περιοχής, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που θέσπισαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Κυριαρχούν οι εργολαβίες, οι κατώτατοι μισθοί, οι ατομικές συμβάσεις, η τρομοκρατία, η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης.

Τι έχουν να κερδίσουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, πέρα από την ανασφάλεια για το πώς θα τα βγάλουν πέρα με το αυξημένο κόστος παραγωγής και τα άλλα σοβαρά προβλήματα;

Κι εδώ βέβαια, στην περιοχή του Έβρου, φαίνονται και οι συνέπειες των επιλογών, λόγω της ΕΕ, που έκανε η χώρα στον αγροτικό τομέα, με αποτέλεσμα την εξάρτησή της από εισαγωγές σε προϊόντα που θα μπορούσε η ίδια να παράγει και να καλύπτει τις ανάγκες της.

Αναφέρομαι και στην παραγωγή ζάχαρης, όπου το εργοστάσιο που έκλεισε τα προηγούμενα χρόνια έφερε ως αποτέλεσμα την εγκατάλειψη της παραγωγής ζαχαρότευτλων, που πλέον δεν καλλιεργούνται στο νομό, αυξάνοντας την εξάρτηση από εισαγωγές.

Αναφέρομαι και στην παραγωγή του ηλίανθου, που προορίζεται για βιοκαύσιμα, ως αποτέλεσμα της κοινοτικής οδηγίας για το μείγμα στα καύσιμα με βιοντίζελ.

Ενώ δεν παράγεται βρώσιμο ηλιέλαιο από αυτά.

Αναφέρομαι στα σιτηρά, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των στρεμμάτων που καλλιεργούνται στον Έβρο καταλαμβάνει το σκληρό σιτάρι, το οποίο προορίζεται κυρίως προς εξαγωγή, ενώ την ίδια ώρα εισάγονται σιτάρια μαλακά για ψωμί κυρίως από Βουλγαρία και Ρουμανία, από τους μύλους Θράκης αλλά και άλλους μύλους της περιοχής.

Οι συνέπειες είναι ακόμα μεγαλύτερες μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Για να μη μιλήσουμε και για άλλους κρίσιμους τομείς για τη ζωή του λαού όπως η Υγεία, όπου οι υπάρχουσες δημόσιες δομές στη Θράκη, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, αδυνατούν να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες του λαού της περιοχής σε δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας…

Λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσής τους σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, αλλά και των μεγάλων ελλείψεών τους σε εξοπλισμό.

Ή ακόμα για τις ανάγκες στον τομέα της Παιδείας, τις ελλείψεις σε υποδομές, σχολικά κτίρια.

Γιατί τελικά οι μόνες κορδέλες που κόβονται, είναι για τα έργα που θα ωφελήσουν τους μεγάλους ομίλους και όχι για έργα που θα καλύψουν λαϊκές ανάγκες, όπως είναι τα κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα, τα έργα αντιπυρικής προστασίας.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Θέλουμε να απευθυνθούμε στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους του μόχθου που ζουν εδώ στην Αλεξανδρούπολη, στη Θράκη.

Ήρθε η ώρα, πολλοί από εσάς να σκεφτείτε με ποιους πρέπει να πάτε και ποιους πρέπει να αφήσετε.

Και σας το λέμε καθαρά, με το χέρι στην καρδιά:

Αφήστε κατά μέρος τι επιλογές κάνατε μέχρι χτες, ποια κόμματα στηρίξατε, εμπιστευτήκατε.

Μη σας παγιδεύουν οι καβγάδες και οι αντεγκλήσεις τους.

Δείτε ποιες είναι οι συγκλίσεις τους.

Και στο στόχο μετατροπής της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτικό, ενεργειακό κόμβο, όλοι τους, κυβέρνηση της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, συγκλίνουν, μεγαλώνοντας ουσιαστικά τους κινδύνους για εσάς και τα παιδιά σας.

Κι αυτό πρέπει να γίνει κριτήριο για όλους και σήμερα στους αγώνες και αύριο μπροστά στην κάλπη.

Μη σας ξεγελάνε τα συνέδρια – πανηγύρια τους. Ό,τι και να κάνουν, η πολιτική τους δεν φτιασιδώνεται. Ούτε με τα ψεύτικα, μεγάλα λόγια και οράματα όπως της ΝΔ, ούτε με το να αλλάζουν το αλλαγμένο όνομά τους όπως το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ούτε με το να εμφανίζουν ως νέο την αντιγραφή του παλιού, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή του αρχηγού του με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, ως αρχηγικό κόμμα που είναι. Συμπορευτείτε με το ΚΚΕ και σήμερα στους αγώνες και στις κάλπες.

Γιατί όραμα για μας δεν είναι η μιζέρια, είναι η ζωή με δικαιώματα σε έναν κόσμο χωρίς φτώχεια και πολέμους.

Αυτό είναι το νέο σήμερα! Κι αυτό το πρεσβεύει μόνο το ΚΚΕ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη