Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Δ. Πέτροβιτς: «Η πιο κρίσιμη μέρα – Σήμερα πρέπει να κερδηθεί η μάχη»

Όλες οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις έχουν ρίξει το βάρος τους στο νότιο τμήμα του δάσους της Δαδιάς, καθώς σήμερα είναι η πιο κρίσιμη μέρα για να αποκοπεί η πυρκαγιά από το υπόλοιπο δάσος.

Το focustonevro.gr το μεσημέρι βρέθηκε στην περιοχή όπου έχουν εστιάσει όλες οι αρχές που συνδράμουν στο σβήσιμο της πυρκαγιάς, μεταξύ Προβατώνα και Λευκίμης και σε ζωντανή σύνδεση μετέφερε την κατάσταση. Στο σημείο ήταν και Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος μετέφερε μεν μία συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς γενικότερα δεν υπάρχουν καπνοί και φλόγες, τόνισε ωστόσο ότι η σημερινή μέρα είναι η πιο κρίσιμη. «Η μάχη δίνεται στο νότιο δάσος του πυρήνα και εδώ πρέπει να κερδηθεί η μάχη. Εδώ πρέπει να αποκοπεί σήμερα η φωτιά γιατί από αύριο θα υπάρχουν ισχυροί άνεμοι που είναι αντίπαλοι στην μάχη που δίνουμε»

Τις τελευταίες δύο μέρες μηχανήματα εργάζονται πυρετωδώς για την διάνοιξη της αντιπυρικής ζώνης στο συγκεκριμένα σημείο ώστε η φωτιά να σταματήσει την καταστροφική της πορεία. Μέχρι στιγμής, όπως ανέφερε ο κ. Πέτροβιτς έχουν καεί περίπου 50.000 στρέμματα και υπάρχει δασική έκταση που δεν έχει πληγεί ακόμη.

Όσον αφορά τον συντονισμό της επιχείρησης, ο κ. Πέτροβιτς ξεκαθάρισε ότι «την ευθύνη κατάσβεσης της πυρκαγιάς την έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Εμείς (η Περιφέρεια) και όλοι οι υπόλοιποι συνδράμουμε όπου μας ζητηθεί.»

Εδώ μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email