Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος οι δεξαμενές καυσίμων για το Αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Πραγματικότητα φαίνεται πως θα γίνει το χρόνιο αίτημα των ανθρώπων της Αλεξανδρούπολης για δημιουργία αποθήκης καυσίμων στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος», με σκοπό η πρωτεύουσα του Έβρου να μπορεί να δέχεται και διεθνείς πτήσεις.

Όπως έγινε γνωστό η εταιρία που θα εκπονήσει το έργο έχει βρεθεί, έχει ήδη υπογραφεί σύμβαση με τον αερολιμένα, ενώ πλέον και το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, αδειόδοτησε την κατασκευή της αποθήκης.

Την ευχάριστη είδηση μετέφερε μέσα από την σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος. Αναλυτικά τόνισε:

“ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΓΕΙΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Ένα μακροχρόνιο πρόβλημα του αεροδρομίου επιλύεται σήμερα.
Ο Κρατικός Αερολιμένας Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» μετατρέπεται σε έργο πνοής που αναβαθμίζει αισθητά τις αεροδρομιακές υποδομές και μεταλάσσσει τον Έβρο σε κόμβο ανάπτυξης. Εφεξής το αεροδρόμιο θα εξυπηρετεί πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Η δυνατότητα διάθεσης καυσίμου βελτιώνει αισθητά τη λειτουργική αξιοποίηση του αεροδρομίου καθώς πτήσεις τσάρτερ θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης του. Με τον φίλο και Αερολιμενάρχη του Αεροδρομίου, Στέλιο Ζαντανίδη που συνέβαλλε τα μέγιστα στον σκοπό αυτό”.

Ο κ. Ζαντανίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή, σε συνέντευξη του στην Δέλτα Τηλεόραση:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email