Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Εθελοντές Νέας Βύσσας: Να ανοίξουν τα κλειστά σπίτια για να τα νοικιάσουν Στρατιωτικοί και Αστυνομικοί

Η ομάδα εθελοντών Νέας Βύσσας κάνει έκκληση προς τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που τα έχουν κλειστά να τα ανοίξουν και να τα νοικιάσουν στους αξιωματικούς του Στρατού και της Αστυνομίας που ζητούν στέγη για την οικογένειά τους.

Όπως δήλωσε στο ethnos.gr η κ.Μπαχαρίδου Ελένη που ηγείται της ομάδας εθελοντών στη Νέα Βύσσα “Δημοσιοποιήσαμε την πρόταση μας στο facebook και από την πρώτη ημέρα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση. Μας πήραν από την Γερμανία και πολλά ακόμα μέρη ιδιοκτήτες σπιτιών που είναι κλειστά και προθυμοποιήθηκαν να τα παραχωρήσουν σε λογικές και προσιτές τιμές για τους αξιωματικούς ή άλλους επαγγελματίες που έχουν έρθει στην περιοχή μας μετά την ενίσχυση των συνόρων μας. Υπάρχουν πολύ ωραία σπίτια, με γραφικές αυλές και άπλετο χώρο. Μάλιστα, εντός των ημερών θα γίνουν οι κρίσεις στο στράτευμα και θα υπάρξει μεγάλη ανάγκη».

Η μετανάστευση των νέων της περιοχής και οι θάνατοι ηλικιωμένων (λόγω της βιολογικής εξέλιξης) είχαν ως αποτέλεσμα τόσο η Νέα Βύσσα όσο και τα γύρω χωριά να ερημώσουν. Οι εθελοντές της Νέας Βύσσας υποστήριξαν την Αστυνομία και το Στρατό με όλα τα μέσα που διαθέτουν και κυρίως με πολύ προσωπική εργασία. Ξεκίνησαν να μαγειρεύουν, να πλένουν ρούχα, να συγκεντρώνουν πολύτιμο υλικό για τους συνοριοφύλακες, να φτιάχνουν ιατρικές μάσκες από τα προικιά τους, να εξωραΐζουν τα εγκαταλελειμμένα πάρκα και πλέον να ανοίγουν και τα σπίτια τους σε αξιωματικούς που αναζητούν στέγη, αναφέρει το ρεπορτάζ του ethnos.gr.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη