Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Εθελοντικές οργανώσεις προέβησαν σε καθαρισμό των παραλιών της Αλεξανδρούπολης

Με πρωτοβουλία των Pes Activists Αλεξανδρούπολης και με την ενεργό συμμετοχή και συνδιοργάνωση πολλών συλλόγων και φορέων της Αλεξανδρούπολης, καθώς και πολιτών που άκουσαν το κάλεσμα, ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν εθελοντικά, διενεργήθηκε με επιτυχία και φέτος ο καθαρισμός των ακτών σχεδόν του συνόλου της παραλιακής ζώνης της Αλεξανδρούπολης.

Μετά το ραντεβού που δόθηκε την Κυριακή 4/10/2020 στην παραλία του Ε.Ο.Τ. λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης και συμμετοχής, δημιουργήθηκαν ομάδες δράσης, αναλαμβάνοντας η κάθε μία ένα μέρος της παραλιακής ζώνης. Συγκεκριμένα ο σύλλογος Φίλων Δημοτικού Ωδείου «ΣΑΛΗ» ανέλαβε τον καθαρισμό της παραλίας κάτω από τον Φάρο από την Αργώ ως το εκκλησάκι του Άγιου Εύπλου στο λιμάνι, ο Ξενώνας «Έλλη» της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «Άρσις» την παραλιακή ζώνη από τον ΕΟΤ έως τo ρέμα του Βανικιώτη, οι PES Activists Alexandroupolis ,οι RITMO DE ARTE Αλεξανδρούπολης καθώς και πολίτες εθελοντές, τμήματα ο καθένας της παραλιακής ζώνης από τον Ε.Ο.Τ. μέχρι τη παραλία της Χιλής.

Η συμβολή όλων ήταν ιδιαίτερα σημαντική και η ποσότητα των απορριμμάτων που συλλέχθηκαν δυστυχώς και φέτος αρκετά μεγάλη. Στόχος μας είναι να βρούμε και το επόμενο καλοκαίρι τις παραλίες μας το ίδιο όμορφες. Πιστεύουμε σε μια καθαρή Αλεξανδρούπολη και κάθε μέρα με τις πράξεις μας προσπαθούμε να την κάνουμε ακόμα καλύτερη. Όλοι μαζί μπορούμε, καθαρίζουμε τις ακτές μας, ομορφαίνουμε την πόλη μας. Δε μένουμε στα λόγια αλλά κάνουμε τις ιδέες μας πράξη. Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή τους και ευελπιστούμε και σε άλλες παρόμοιες δράσεις.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη