Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Συνεχίζουν αήττητοι για 14η συνεχόμενη αναμέτρηση στο Πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών

Στόχος επετεύχθη και στους Αμπελόκηπους για τον Εθνικό, με τους παίκτες του Γιώργου Ανδραβίζου να συνεχίζουν αήττητοι για 14η συνεχόμενη αναμέτρηση, στο Πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, παίρνωντας καθαρή νίκη με 0-3.

Έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Ανδρεάδη και τον Καβαρατζή να πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του, ο Εθνικός δεν απειλήθηκε παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις από τους Θεσσαλονικείς.

Ως γηπεδούχος, η Ελπίδα θέλησε να πιέσει στο πρώτο σετ και προσωρινά προηγήθηκε με 6-4. Ωστόσο μετά ανέλαβε επιθετική δράση ο Δημητριάδης (στο 10-11) και ο Κωνσταντινίδης με τις ψύχραιμες υποδοχές του, έβαλαν φρένο στους γηπεδούχους. Μπουφίδης και Στοιλούδης, μπορεί να μην ήταν σε καλή μέρα από τη γραμμή του σερβίς, ωστόσο με τα μπλοκ και τις αλάνθαστες αμυντικές τους επεμβάσεις, έδωσαν αέρα στον Εθνικό (16-19). Από εκείνο το σημείο και μετά ανέλαβαν δράση οι Καβαρατζής και Ανδρέαδης, που πήραν πάνω τους την ομάδα και την οδήγησαν στη νίκη με 20-25.

Στο δεύτερο σετ ο Εθνικός μείωσε τα επιπόλαια λάθη και βρήκε τα πατήματά του από τη γραμμή του σερβίς. Σε όλη τη διάρκεια του σετ, οι παίκτες του Γιώργου Ανδραβίζου είχαν απόσταση ασφαλείας από την Ελπίδα, με τον Καβαρατζή να κυνηγάει όλες τις φάσεις, τον Καψαλιάρη να μοιράζει εξαιρετικές μπαλιές στους συμπαίκτες του και το δίδυμο Δημητριάδη-Ανδρεάδη, να πρωταγωνιστεί επιθετικά. Τα λάθη μεταφέρθηκαν στη μεριά των γηπεδούχων και ο Στοιλούδης (στο 14-20) με τον Μπουφίδη (στο 17-22), έκαναν ότι χρειάστηκε για το 20-25.

Τα αλάνθαστα μπλοκ των Ανδρεάδη (τρία μονά μπλοκ) και Καβαρατζή (τέσσερα μονά μπλοκ), συνεχίστηκαν και στο τρίτο σετ. Καψαλιάρης και Μπουφίδης δυσκόλεψαν τις επιθετικές πρωτοβουλίες των γηπεδούχων, ενώ ο Κυριακίδης σε ένα ακόμα παιχνίδι, έδωσε λύσεις, τόσο αμυντικά όσο και από τη γραμμή του σερβίς. Μία μικρή χαλάρωση του Εθνικού, έδωσε στους Αμπελόκηπους της ευκαιρία να μειώσουν από 10-18 σε 16-19, ωστόσο ο επιθετικός μονόλογος του Καβαρατζή στο 18-21, έφερε την κατάκτηση του τρίτου σετ.

ΤΑ ΣΕΤ:

1ο: 6-5, 13-14, 16-19, 20-25

2ο: 5-7, 9-14, 10-17, 20-25

3ο: 5-7, 8-13, 10-18, 21-25

Έπαιξαν οι: Δημητριάδης (Κοντοστάθης), Καβαρατζής, Στοιλούδης, Μπουφίδης, Κωνσταντινίδης (libero), Ανδρεάδης και Καψαλιάρης (Κυριακίδης). Ενώ την αποστολή συμπλήρωσαν οι: Γκοτσίδης, Κεσκίνης, Μπατίλης και Καραπιπέρης.

Πριν την έναρξη του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, για τα θύματα του φονικού σεισμού, σε Τουρκία και Συρία.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email