Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου: Καμπάνια παράκτιων καθαρισμών

Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea και άλλων φορέων και συλλόγων διοργανώνει καμπάνια παράκτιων καθαρισμών το Σάββατο 19 Ιουνίου. Η καμπάνια γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος «Ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης για να σταματήσει η ρύπανση στους πολύτιμους υγροτόπους της λεκάνης απορροής της Μαύρης Θάλασσας».

Δείτε την ανακοίνωση:

Καμπάνια παράκτιων καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης για να σταματήσει η ρύπανση στους πολύτιμους υγροτόπους της λεκάνης απορροής της Μαύρης Θάλασσας»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Eco-Conscious Minds to Stop Pollution in the Valuable Wetlands of Black Sea Basin – BioLearn» (Ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης για να σταματήσει η ρύπανση στους πολύτιμους υγροτόπους της λεκάνης απορροής της Μαύρης Θάλασσας), που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Black Sea Basin και συμμετέχει ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης, το Σάββατο 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί καμπάνια παράκτιων καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, το Δήμο Αλεξανδρούπολης, την Αντιδημαρχία Φερών, το Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης και τη συμμετοχή του Συλλόγου Αινήσιο Δέλτα Έβρου και άλλων τοπικών συλλόγων, σχολείων και εθελοντών.

Πρόγραμμα:

1ο σημείο δράσης:
9:00 Αναχώρηση των συμμετεχόντων από το Λιμάνι Αλεξανδρούπολης
10:15 Άφιξη των συμμετεχόντων στο Δασικό περίπτερο του Εθνικού Πάρκου
10.20 Χωρισμός των συμμετεχόντων σε ομάδες και μετάβαση στα σημεία καθαρισμού
10:45 Άφιξη στα ακριβή σημεία καθαρισμού και έναρξη δράσεων
12:15 Λήξη δράσεων και μετάβαση στο Δασικό περίπτερο
12:20 Ξεκούραση και παροχή σνακ
13:00 Αναχώρηση για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
14:15 Άφιξη στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης

2ο σημείο δράσης:
10.00 Αναχώρηση των συμμετεχόντων από το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου
10.20 Άφιξη στην περιοχή της Δράνας και συλλογή σκουπιδιών από διάφορα σημεία
12.00 Λήξη δράσης και μετάβαση στο Κέντρο Πληροφόρησης
12.20 Ξεκούραση στο Κέντρο Πληροφόρησης και παροχή σνακ

3ο σημείο δράσης:
10.00 Άφιξη των συμμετεχόντων στην παραλία του Απαλού
10.10 Συλλογή σκουπιδιών από την παραλία Απαλού
11.30 Λήξη δράσης, ξεκούραση και παροχή σνακ

Με γνώμονα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος 6 εταίροι του προγράμματος από 5 χώρες της Λεκάνης Απορροής της Μαύρης Θάλασσας ενώνουν τις δυνάμεις τους και τις γνώσεις τους για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την αύξηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, μέσω κοινών δραστηριοτήτων για την προσέλκυση της προσοχής των τοπικών κοινοτήτων και των επισκεπτών/τουριστών. Οι δράσεις που έχουν υλοποιηθεί από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea, είναι:

  • Εργαστήρια ανταλλαγής γνώσεων και εμπειρίας ανάμεσα σε ειδικούς στο ζήτημα των απορριμμάτων και της εκπαίδευσης ομάδων-στόχων.
  • Η δημιουργία εγχειριδίου καλών πρακτικών για τη μείωση των απορριμμάτων, καθώς και 12 εκπαιδευτικών πακέτων για την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση διαφορετικών ομάδων-στόχων για την πρόληψη και τη μείωση της ρύπανσης, αλλά και την προστασία των υγροτόπων γενικότερα.
  • Η δημιουργία έκθεσης για την υφιστάμενη κατάσταση σχετικά με τα υδάτινα απορρίμματα στο Δέλτα του Έβρου.
  • Η αγορά και τοποθέτηση κάδων στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου, όπου παρατηρήθηκε η έλλειψή τους.
  • Η διοργάνωση διαγωνισμού ζωγραφικής για μαθητές.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τα αποτελέσματά του εδώ: http://bio-learn.org/

Ανυπομονούμε να συμμετέχετε στη δράση μας. Μην ξεχάσετε τα καπέλα σας, το επαναχρημοποιούμενό σας μπουκάλι και την καλύτερή σας διάθεση!!!

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην εκστρατεία παράκτιων καθαρισμών επικοινωνήστε έως και την Τρίτη 15 Ιουνίου με την Ελένη Μακρυγιάννη, Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου, Τραϊανούπολη, Αλεξανδρούπολη 68100, [email protected], 25510 61000

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη