Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ειδικό χώρο και Δικαστικό Αντιπρόσωπο ζητούν τα ΑμεΑ για να ψηφίσουν ισότιμα στις εκλογές της 25η Ιούνη

Για την προσβασιμότητα στις κάλπες ζητούν ειδικό χώρο και Δικαστικό Αντιπρόσωπο η Εθνική Συνομποσπονδία Πανελλήνια ΑμεΑ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Σμάραγδος Κρεμμύδας, μίλησε για την ανταπόκριση της κυβέρνησης στο κάλεσμα της ισότιμου ψήφου των ΑμεΑ στις εκλογές της 21η Μάη. Ωστόσο, το χαρακτήρισε μισό βήμα, από πλευράς κυβέρνησης μόνο την τοποθέτηση παραβάν στο ισόγειο των  εκλογικών κέντρων, καθώς αντί να τοποθετηθούν στο ισόγειο τοποθετήθηκαν… και πάλι σε σημείο με σκάλες. Ενώ θέμα προκύπτει και με την παρουσία του Δικαστικού Αντιπροσώπου, για την υποβοήθηση της ψήφου, χωρίς να σταματάει η εκλογική διαδικασία.

«Διαμαρτυρηθήκαμε ως Πανελλήνια Ομοσπονδία ΑμεΑ και η κυβέρνηση εξέδωσε μια οδηγία για την τοποθέτηση παραβάν σε χώρο προσβάσιμο στο ισόγειο του εκλογικού κέντρου και όχι σε όροφο.. Ωστόσο, το βήμα είναι μισό, καθώς χρειάζεται να τοποθετηθεί και ένας Δικαστικός αντιπρόσωπος, για να βοηθήσει τα ΑμεΑ για την άσκηση του εκλογικού τους καθήκοντος, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν ούτε τα ΑμεΑ, ούτε οι υπόλοιποι τον έναν Δικαστικό Αντιπρόσωπο να κλειδώνει το εκλογικό κέντρο για να εξυπηρετήσει τα ΑμεΑ και μετά να το ξεκλειδώνει για την συνέχιση της εκλογικής διαδικασίας,πάλι από την αρχή», τόνισε  ο κ. Κρεμμύδας.

Επιπλέον πρόσθεσε πως στις κάλπες προσήλθαν πολλά ΑμεΑ για ψηφίσουν, ωστόσο η προσβάσιμότητα στην κάλπη δεν είχε εξασφαλισθεί, καθώς τα παραβάν τοποθετήθηκαν σε… ορόφους, ή και σε προαύλιο χώρο, προκαλώντας έτσι και το αίσθημα του οίκτου, ή της λύπησης προς τα άτομα αυτά από τους αρτιμελείς. «Θέλουμε και εμείς ως ισότιμοι πολίτες να ψηφίσουμε, γιατί ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα και έχει λόγο και η δική μας ψήφο», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κρεμμύδας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Κομοτηνής

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη