Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Εικονικές επισκέψεις του ΓΕΛ Τυχερού

Το ΓΕΛ Τυχερού συμμετέχει στο έργο Discovery Space (D-Space) το οποίο παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης και κοινής χρήσης εργαλείων και εκπαιδευτικών πηγών όχι μόνο με σχολεία αλλά και με ερευνητικά και επιστημονικά κέντρα. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δύο εικονικές επισκέψεις:

“Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου οι μαθητές ξεναγήθηκαν εικονικά στο Μουσείο Γαλιλαίου στην Φλωρεντία, το οποίο φιλοξενεί πολύτιμα επιστημονικά όργανα μεταξύ των οποίων είναι τα μοναδικά τεχνουργήματα του Γαλιλαίου όπως τα δύο σωζόμενα τηλεσκόπιά του. Παρατήρησαν τα εκθέματα και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση που έγινε από τους υπεύθυνους του Μουσείου.

Μια δεύτερη εικονική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στα ρομποτικά τηλεσκόπια Faulkes. Δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να παρακολουθήσουν την λειτουργία τους και να διαπιστώσουν σε πραγματικό χρόνο πως μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τα ρομποτικά τηλεσκόπια. Μέσω αυτών των τηλεσκοπίων μπορεί κανείς να παρατηρήσει το ηλιακό μας σύστημα, αστέρες, γαλαξίες, κομήτες και πολλά άλλα αντικείμενα και φαινόμενα. Οι μαθητές μας κατάφεραν να παρατηρήσουν ουράνια σώματα όπως Messier 74, Messier 42, Messier 1, NGC2070.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές μας και ευχαριστούμε τους συντονιστές του προγράμματος κ.Μαρία Παναγοπούλου και κ.Άγγελο Αλεξόπουλο από την Ελληνογερμανική Αγωγή για την δυνατότητα που μας δόθηκε αλλά και την εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ.Γεωργία Παπαδοπούλου που ανέλαβε την υλοποίησή του.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη