Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Εικόνες ντροπής στον δρόμο για την “παλιά Νίψα”… ένας απέραντος σκουπιδότοπος. (video-photo)

Εικόνες ντροπής και αδιαφορίας συναντά κανείς στο δρόμο που οδηγεί στην παλιά Νίψα στην Δημοτική Ενότητα Τραϊανούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για μια διαδρομή που σε οδηγεί όχι μόνο στην παλιά Νίψα αλλά και σε μία περιοχή γεμάτη βελανιδιές.  Δύο από τα ομορφότερα σημεία της Δημοτικής Ενότητας της Τραϊανούπολης που όμως αμαυρώνονται από αυτές τις εικόνες.

Ένας απέραντος σκουπιδότοπος ανεξέλεγκτος και άκρως επικίνδυνος.

Οι τελευταίες πυρκαγιές που πλησίασαν κοντά σε αυτήν την περιοχή επιβεβαιώνουν τον κίνδυνο που εγκυμονούν τέτοιου είδους ανεύθυνοι χειρισμοί από πλευράς της δημοτικής αρχής. Το ίδιο μεγάλη είναι και η ευθύνη όσων δημιουργούν αυτές τις εικόνες απορρίπτοντας ανεξέλεγκτα κάθε είδους άχρηστα αντικείμενα στον χώρο.

Πρόκειται για ένα σημείο που έχει ” βεβαρημένο ιστορικό” αναφορικά με την συνήθεια πολιτών να παρατάνε εκεί τα άχρηστα για αυτούς αντικείμενα. Τίποτα δεν μειώνει τις ευθύνες όσων προκαλούν αυτό το αποτέλεσμα και από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η λύση του ζητήματος. Τίθεται όμως και το ερώτημα: τι οδηγεί όλους αυτούς να συνεχίζουν αυτή την καταστροφική για το περιβάλλον συνήθεια; Υπάρχει επαρκής μηχανισμός περισυλλογής τέτοιων απορριμμάτων από τους οικισμούς; Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είχε φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του οικισμού.

Για να πάει κανείς  στην παλιά Νίψα θα πρέπει θα πρέπει να υποστεί αυτές τις εικόνες που μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες τις βλέπει κανείς.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με αναφορές, οι κάτοικοι ενόχλησαν τους ανθρώπους της δημοτικής αρχής για να λύσουν το πρόβλημα όμως εδώ και ένα περίπου χρόνο δεν υπάρχει καμία μέριμνα για το θέμα.

Οι ίδιοι μιλούν για αδράνεια της αντιδημάρχου Τραϊανούπολης κας Ελένης Ιντζεπελίδου καθώς και του αντιδημάρχου πρασίνου και καθαριότητας Ηλία Δαστερίδη.

Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση επέμβαση, ο καθαρισμός και η αποκατάσταση του χώρου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το ίδιο επιτακτική είναι και η ανάγκη επιβολής προστίμων σε όσους επιβαρύνουν το σημείο με σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα χωρίς να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του Δήμου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email