Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από άσκηση του πυροβολικού στην Ξάνθη

Με επιτυχία διεξήχθη η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ-21», που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 11 Ιουνίου 2021 και από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου στο πεδίο βολής Πετρωτών Ξάνθης.

Στην άσκηση συμμετείχε το Τμήμα Βασικής Εκπαίδευσης των ανθυπολοχαγών Πυροβολικού τάξης 2020 ενώ οι εκπαιδευτικές βολές Πυροβολικού α’ εξαμήνου 2021 πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή προσωπικού, οπλικών συστημάτων και μέσων μονάδων Πυροβολικού της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», της ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ» και του Δ’ Σώματος Στρατού (Δ’ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ»).

Κατά τη διάρκεια των βολών υλοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες συντονισμού παροχής πυρών υποστηρίξεως, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή συνέργεια των οπλικών συστημάτων με τα Κέντρα Διεύθυνσης Πυρός και τα συστήματα ραντάρ των Μονάδων Πυροβολικού. Την τελευταία ημέρα των εκπαιδευτικών βολών παρακολούθησε ο διοικητής του Δ’ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ», αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής εκπαίδευσης του προσωπικού των μονάδων στην τεχνική και τακτική χρησιμοποίηση των οπλικών συστημάτων κατά την εκτέλεση των βολών.

Σκοπός της άσκησης, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ήταν η εξάσκηση των εκπαιδευόμενων ανθυπολοχαγών σε ενέργειες και διαδικασίες που προσομοιάζουν στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον, πραγματοποιώντας όλα τα είδη των βολών Πυροβολικού και αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες στην υπηρέτηση, στην τεχνική, στην τακτική και στην παρατήρηση των βολών.

Πηγή: newsbeast.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη