Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Εκατοντάδες μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τον Έβρο, Αρσένης για Σαμοθράκη, πρόβλημα στο λιμάνι για το Αδαμάντιος Κοραής, ψάχνουμε τουρίστες μαζί με ΕΟΤ, ποιες παραλίες θα καθαρίσουν στην Αλεξανδρούπολη

Ένα συμπαραστάτη στην μη δημιουργία Αιολικού πάρκου στη Σαμοθράκη βρήκαν οι τοπικοί φορείς.

Πρόκειται για τον Βουλευτή του ΜΕΡΑ 25 Κρίτων Αρσένη που σε προσωπικό του λογαριασμό έγραψε:

“Τώρα που ήρθε η Άνοιξη, όλες και όλοι σκεφτόμαστε την έξοδο στη Φύση. Από τις αγαπημένες μου αναμνήσεις η ανάβαση στον μεγάλο καταρράκτη του Φονιά στη Σαμοθράκη. Δίπλα του κάποιοι σκέφτονται να φυτέψουν ανεμογεννήτριες. Να σταματήσουν τώρα τη λεηλασία της Φύσης. Δεν θα επιτρέψουμε άλλο το κέρδος να μπαίνει πάνω από τη ζωή.”

Μένουμε στα μηνύματα που αναφέρονται σε θέματα της περιοχής και φιλοξενούνται στο Facebook.

Ο πρόεδρος συλλόγου στην Περιοχή Τ. Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη Δαγλή Γιασάρ αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στα μουσουλμανικά νεκροταφεία της πόλης:

«Ο Δημήτρης Μερκούρης έφερε στην επικαιρότητα την άσχημη κατάσταση των νεκροταφείων, Εβραϊκό και παλιό Μουσουλμανικό τα οποία συνορεύουν μεταξύ τους. Η διαχρονική παραμέληση και η αδιαφορία της πολιτείας, η καταπάτηση που έχουν υποστεί βγάζουν μια εικόνα ντροπιαστική για την πόλη μας καθώς τα νεκροταφεία μοιάζουν αφημένα στο έλεος του (όποιου) θεού.

Μπράβο στον Δήμο Αλεξανδρούπολης που ανακοίνωσε πως θα κάνει όσα χρειάζονται για να διασωθεί ως μνημείο το Εβραϊκό νεκροταφείο. Αν και δεν θα προσφέρει στη πόλη μας αντίστοιχη διεθνή δημοσιότητα, ελπίζουμε πως θα γίνει κάτι ανάλογο και με το Μουσουλμανικό που είναι ακριβώς δίπλα».

Σε εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2021 θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας- Θράκης σε μία προσπάθεια να διαφημίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Στις εκθέσεις θα είναι μαζί με τον ΕΟΤ και ήδη οι δύο πλευρές υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση στην οποία η Περιφέρεια μας θα δώσει 55.600 ευρώ στον Ελληνικό οργανισμό τουρισμού.

Δείτε που προβλήθηκε η περιοχή μας και που πρόκειται να προβληθεί μέσα στο έτος:

16-18/03/2021 ΜΙΤΤ (Μόσχα – Ρωσία)

24-26/03/2021 UITT (Κίεβο – Ουκρανία)

06-11/04/2021 VAKANTIEBEURS (Ουτρέχτη-Ολλανδία)

08-11/04/2021 IFT (Βελιγράδι-Σερβία)

TAXIDI (Λευκωσία – Κύπρος)

07-09/05/2021 FERIENMESSE WIEN (Βιέννη -Αυστρία)

14-16/05/2021 REISELIVSMESSEN ( Όσλο -Νορβηγία)

15-16/06/2021 IMTM (Τελ Αβίβ-Ισραήλ)

Σεπτέμβριος 2021 TOUR NATOUR (Ντίσελντορφ – Γερμανία)

Οκτώβριος 2021 TTG TRAVEL EXPERIENCE (Ρίμινι – Ιταλία)

Οκτώβριος 2021 IFTM -TOPRESA (Παρίσι – Γαλλία)

21-24/10/2021 BTF (πρώην Salon des Vacances) (Βρυξέλλες -Βέλγιο)

01-03/11/2021 WTM (Λονδίνο – Αγγλία)

Νοέμβριος 2021 TTWARSAW (Βαρσοβία – Πολωνία)

Νοέμβριος 2021 PHILOXENIA (Θεσσαλονίκη -Ελλάδα)

24-26/11/2021 ITB CHINA (Σανγκάη – Κίνα)

Εταιρία της Αλεξανδρούπολης θα φωτίσει το κάστρο του Άβαντα και το πάρκο που πρόσφατα δημιούργησε ο δήμος Αλεξανδρούπολης στην 14ης Μαΐου απέναντι από τα Γυμνάσια.

Η δωρεά έγινε ομόφωνα δεκτή από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ η εισήγηση έγινε από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη:

«Κύριοι Σύμβουλοι, Η εταιρία Dasteri Systems A.E. με έδρα την Αλεξανδρούπολη , με την από 8/3/2021 επιστολή της δήλωσε την πρόθεσή της να δωρίσει στο Δήμο μας πέντε συνολικά φωτιστικά σώματα τύπου LED με τους ιστούς τους και την εγκατάστασή τους , για την αναβάθμιση του φωτισμού και της αισθητικής στο πάρκο στο «Οικόπεδο Σουφλίου» ( 14ης Μάϊου και Βελισσαρίου γωνία ) και του Κάστρου Άβαντα , συνολικού κόστους 5.500,00€ άνευ ΦΠΑ. Θεωρώντας ότι η εν λόγω πρόθεση θα αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την αισθητική και τον φωτισμό των περιοχών όπου θα τοποθετηθούν τα φωτιστικά σώματα , εξοικονομώντας παράλληλα και ένα αξιοσέβαστο ποσό από τα έξοδα του Δήμου μας, Δια τούτο, Εισηγούμαστε Την Αποδοχή της δωρεάς ιστών και φωτιστικών σωμάτων LED από την εταιρία DASTERΙ SYSTEMS A.E και την έγκριση της εγκατάστασής τους»

Παραλίες του δήμου Αλεξανδρούπολης θα καθαρισθούν και φέτος το καλοκαίρι μετά τον διαγωνισμό που ενέκρινε η οικονομική επιτροπή του δήμου, για την απομάκρυνση άχρηστων υλικών.

Οι παραλίες που το ειδικό μηχάνημα θα «χτενίσει» είναι:

1-Παραλία έμπροσθεν Φάρου (από Άγιο Εύπλου) έως ξενοδοχείο «Grecotel».

2-Παραλία από χείμαρρο Βανικιώτη ως τη θέση «Κόκκινα βράχια» οικισμού Ν. Χιλής.

3-Παραλία «Ορίζοντα» οικισμού Ν. Χιλής ως το ξενοδοχείο «RAMADA».

4-Παραλία 5ου χιλιομέτρου Ε.Ο. Αλεξ/πολης Μάκρης ως πρώην κέντρο διασκέδασης «Δελφοί».

5.Παραλία 6ο χιλιόμετρο Ε.Ο. Αλεξ/πολης –Κομοτηνής περιοχή «Αποστόλου»,

6-Παραλία από ταβέρνα «Άγιος Γεώργιος» ως το λιμένα του οικισμού της Μάκρης .

7-Παραλία από «Αγία Παρασκευή ως τα Κ.Α.Ο.Α. ΧΙΙ Μ/Κ Μ.Π. περιοχή Μάκρης .

8-Παραλία από τα Δίκελλα μέχρι θέση «Σκορπιός».

Η δαπάνη προϋπολογίζεται ενδεικτικά ότι θα ανέλθει στο ποσό των 23.436,00 € με το ΦΠΑ 24%.

Σε επιφυλακή βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι συνοριοφύλακες στον Έβρο, λόγω της αυξημένης κίνησης μεταναστών στα σύνορα στην Τουρκική μεθόριο.

Το βράδυ της Δευτέρας απ’ ότι πληροφορούμαστε αποτράπηκε η είσοδος στην χώρα μας, εκατοντάδων μεταναστών στις περιοχές Σουφλίου και Τυχερού.

Οι μετανάστες προσπάθησαν ανά ομάδες 10- 15 ατόμων να περάσουν με βάρκες τον ποταμό Έβρο, αλλά σταμάτησαν εξαιτίας της ισχυρής παρουσίας των συνοριοφυλάκων μας.

Δεν αποκλείεται κάτι παρόμοιο να συνεχισθεί σε καθημερινή βάση, μην επιτρέποντας τις Ελληνικές δυνάμεις να «πάρουν ανάσα»…

Πολίτες της Αλεξανδρούπολης που επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, διαπίστωσαν ότι το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής που εκτελεί το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη, βρισκόταν δεμένο σε άλλη θέση από αυτή που πάντα έδενε.

Όταν αναζήτησαν απάντηση στο γιατί, έκπληκτοι πληροφορήθηκαν ότι το πλοίο έδεσε εκεί κατά την επιστροφή του από την Σαμοθράκη, γιατί η προηγούμενη θέση του, από την συνεχιζόμενη χρήση έχει υποστεί ζημιές στο κρηπίδωμα του λιμένα με αποτέλεσμα να φθείρεται ο καταπέλτης του πλοίου.

Άρα λοιπόν χρειάζεται άμεση παρέμβαση στο σημείο…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email