Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Εκλογές στις 21 Μαϊου με κλειστά σχολεία

Σε εκλογικά κέντρα θα μετατραπούν τα σχολεία για τις εκλογές στις 21 Μαΐου 2023. Ανάμεσα στις 21 και 26 Απριλίου θα προκηρυχθούν οι εκλογές, έκανε γνωστό μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, σε συνέχεια της ανακοίνωσης από τον πρωθυπουργό το πρωί της Τρίτης, ότι οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την 21η Μαΐου. «Τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω των εκλογών στις 19 και 22 Μαΐου» είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών.
Αναλυτικά, τα σχολεία είναι προγραμματισμένο να κλείσουν για καλοκαίρι στις παρακάτω ημερομηνίες:
Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου 2023
Το τελευταίο μάθημα στα Γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μαΐου 2023. Οι εξετάσεις στα Γυμνάσια θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου.
Τα Λύκεια τελειώνουν τα μαθήματα στις 19 Μαΐου 2023. Πιο συγκεκριμένα όμως, στη Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις σταματούν στις 30 Μαΐου. Οι Α’ και Β΄ Λυκείου θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου 2023.
Επομένως, σύμφωνα με τα παραπάνω, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω εκλογών:
Την Παρασκευή 19 Μαΐου
Τη Δευτέρα 22 Μαΐου
Υπενθυμίζεται, τέλος, πως σε κάθε εκλογική διαδικασία, το υπουργείο καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, που έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας, να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 24 Μαΐου 2019 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους αρχές, ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές. Επίσης, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων που τυχόν διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες, ασανσέρ κ.λπ.) να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους για να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβασή τους στις αίθουσες ψηφοφορίας.


ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη