Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ελβετία: Μία τάξη σε καραντίνα εξαιτίας φάρσας μαθητών

Με τη σκέψη να γλιτώσουν από το σχολείο, τρεις μαθητές παραποίησαν τα αποτελέσματα των τεστ  Κορονοϊού που είχαν κάνει, ώστε να εμφανίζονται σαν θετικοί στον ιό. 

Το περιστατικό σημειώθηκε στο λύκειο Kirschgarten της Βασιλείας, μιας περιοχής της Ελβετίας.

Όπως αναφέρει η ελβετική εφημερίδα Blick, oι τρεις μαθητές κατάφεραν να παραποιήσουν τα sms (γραπτά μηνύματα) από την ελβετική εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών με COVID-19.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα περίπου 25 μαθητές να περιοριστούν στα σπίτια τους για περίπου 10 ημέρες. Αρκετοί δάσκαλοι επηρεάστηκαν επίσης από το περιστατικό πριν από τις εαρινές διακοπές του Μαρτίου.

Όμως, οι «ένοχοι» έγιναν αντιληπτοί και πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με πειθαρχικά μέτρα, καθώς το σχολείο σκοπεύει να εκκινήσει ποινικές διαδικασίες για παραποίηση «υγειονομικών εγγράφων», μολονότι δεν σχεδιάζει να τους αποβάλει.

«Δεν είναι απλά μια παιδιάστικη φάρσα, είναι σοβαρό περιστατικό», δήλωσε ο Ζιμόν Τίριτ, εκπρόσωπος των αρμόδιων υπηρεσιών εκπαίδευσης της Βασιλείας στην εφημερίδα Blick.

Ο Τίριτ δήλωσε ότι οι μαθητές είναι σε «δύσκολη κατάσταση», λόγω της πανδημίας, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τη φάρσα των τριών παιδιών.

πηγή: kathimerini.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη