Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ελλάδα και όχι Τουρκία και Βουλγαρία στις προτιμήσεις των εκδρομέων για την Κ. Δευτέρα

Περιορισμένη είναι η κίνηση για το τριήμερο της Κ. Δευτέρας όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του  συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Τάκης Δολιανίτης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ανέφερε ότι ο κόσμος  της περιοχής είναι διστακτικός και λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει αλλά και του φόβου που τον κυριεύει αν συνυπάρξει με άλλα 50 άτομα στο ίδιο λεωφορείο

Βέβαια δεν απέκλεισε το γεγονός ότι υπάρχει ένας μικρός αριθμός που προτιμά  να ταξιδέψει  στην Ελλάδα (ευτυχώς  κατά τον ίδιο)  Κέρκυρα, Νάουσα, Καλαμπάκα, Τρίκαλα, επιλέγοντάς και μέρη που διοργανώνονται αποκριάτικες εκδηλώσεις. Τα λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στους εν λόγω προορισμούς είναι κατειλημμένα στο ένα η στα δυο τρίτα της χωρητικότητας τους .Φεύγουν δηλαδή με 17 -35 άτομα το πολύ.

Ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας πως  οι εκδρομές στο εξωτερικό έχουν σταματήσει κατακόρυφα  γιατί «οι γείτονες είναι ακριβοί» .  

Όσο για τις προτιμήσεις του εξωτερικού , ο κόσμος πλέον δεν επιλέγει την Τουρκία .Την αποφεύγει και λόγω των ταξιδιωτικών οδηγιών των Αμερικάνων αλλά και επειδή μια τέτοια εκδρομή κοστίζει. Προτιμούν μόνο τις ημερήσιες εκδρομές στην Αδριανούπολη, Κεσσάνη,  Ραιδεστό για ψώνια όπως και οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας.

«Η αγορά της Τουρκίας έχει ακριβύνει, άσχετα αν συναλλαγματικά παίρνουμε 20-22 λίρες στο ευρώ. Όλα τα επώνυμα προϊόντα της Τουρκίας κοστίζουν όσο και στην Ελλάδα και τα ιμιτασιόν είναι ακριβά επίσης. Το ίδιο ακριβή είναι και μια εκδρομή στο χιονοδρομικό της Βουλγαρίας .Όταν υπήρχε η δραχμή ένα 4μερο κόστιζε 35.000 δρχ. τώρα η ίδια εκδρομή κοστίζει 400 ευρώ. Κάντε την ισοτιμία και βγάλτε συμπέρασμα.»

Το μόνο ενθαρρυντικό στην κίνηση των τουριστικών πρακτορείων είναι η αυξημένη κίνηση που υπάρχει λόγω των σχολικών εκδρομών αφού έχουν αλλάξει  τα πρωτόκολλα και οι εκπαιδευτικοί βοηθούν στην διεξαγωγή τους.

Ενθαρρυντικό δε για την περιοχή μας είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ξενοδοχείο σε όλη την ΑΜ-Θ διαθέσιμο αφού  για το καρναβάλι της Ξάνθης είναι όλα overbooking.

Σε σχέση με τα 21 τουριστικά λεωφορεία που πέρυσι είχαν πουληθεί σε άλλες περιφέρειες νότα αισιοδοξίας αποτελεί το γεγονός ότι 6-7 άδειες από αυτά γύρισαν πίσω.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη