Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ελληνική Λύση: Κοινοβουλευτική ερώτηση για την δημιουργία ιχθυαγοράς στην Αλεξανδρούπολη

ιχθυαγορα

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» και βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος στέκεται στο γεγονός της έλλειψης ιχθυαγοράς στην Αλεξανδρούπολη, παρότι παραθαλάσσια πόλη, και υπογραμμίζει τις ωφέλειες που θα υπάρξουν από την λειτουργία ενός ενιαίου σημείου πώλησης ψαριών. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το περιεχόμενο της ερώτησης:

«Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες πολιτών της Αλεξανδρούπολης και με βάση τοπικό δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου, της 1ης Αυγούστου 2020, η Αλεξανδρούπολη είναι η μοναδική παραθαλάσσια πόλη, που δεν διαθέτει ψαραγορά. Τα παράπονα για την ανυπαρξία ψαραγοράς εντείνονται και πληθαίνουν, συν τω χρόνω, από τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης, καθώς και γενικότερα, από τους Εβρίτες. Υπάρχει αναγκαιότητα, αντί της διασποράς των ιχθυοπωλείων, να προκληθεί ο συγκεντρωτισμός αυτών σε συγκεκριμένο χώρο για να έχουν την δυνατότητα οι καταναλωτές να προβαίνουν στην απαραίτητη έρευνα αγοράς.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες για να ικανοποιήσετε το ως άνω πάγιο αίτημα των κατοίκων (καταναλωτών και εμπόρων) της ευρύτερης Εβρίτικης πρωτεύουσας, καθώς και του συνόλου της Π.Ε. του Έβρου;»

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email