Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Εμμένουν τα προβλήματα στην υδροδότηση στο Αετοχώρι και το Δωρικό

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΔΕΥΑΑ, ενώ αποκαταστάθηκε η βλάβη της γεώτρησης Αετοχωρίου, καθαρίστηκε η δεξαμενή και χλωριώθηκε το νερό για να φτάσει στα σπίτια σε Αετοχωρι και Δωρικό, εντέλει εμφανίστηκε διαρροή στο δίκτυο με αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση.

Για το θέμα το focustonevro.gr επικοινώνησε με τη Αντιδήμαρχο Τραϊανούπολης Ελένη Ιντζεπελίδου, η οποία σημείωσε πως κατά την αλλαγή των κατεστραμμένων αντλιών από την έντονη κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών και την προσπάθεια υδροδότησης των οικισμών προέκυψαν πολλά σπασίματα, τα οποία απέτρεψαν την ομαλή παροχή νερού στους κατοίκους των ως άνω οικισμών. Από σήμερα το πρωί τα συνεργεία της ΔΕΥΑΑ και του ιδιώτη εργολάβου του έργου εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, η κα Ιντζεπελίδου υπογράμμισε πως έχουν ήδη μοιραστεί από συνεργεία του Πολυκοινωνικού εμφιαλωμένα νερά στους κατοίκους των οικισμών, ενώ εφόσον επιμείνει περαιτέρω το πρόβλημα το σχέδιο του δήμου είναι να γεμίσουν με τις υδροφόρες τις δεξαμενές νερού.

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη & Πολίτες» και τομεάρχης της Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης, Θέμης Κυριακίδης, με τον οποίο επικοινώνησε το focustonevro.gr, στάθηκε στο γεγονός πως οι οικισμοί έχουν στερηθεί για 3 ημέρες το βασικό αγαθό του νερού και πως αυτή στην στιγμή οι ανάγκες εξυπηρετούνται με εξάδες εμφιαλωμένων. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα έπρεπε να μεριμνήσει για την διαχείριση τέτοιου είδους καταστάσεων έχοντας διαθέσιμα εφεδρικά δίκτυα και αντλίες, ενώ θέλησε να ευχαριστήσει τα συνεργεία που, παρά τις αντίξοες και ακραίες καιρικά συνθήκες, εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη