Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: Ενημέρωση για την απαλλαγή των Δημοτικών Τελών – Ποιους αφορά

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης σας ενημερώνει σχετικά με την Υπ. Αριθ. 75/2020 ΑΔΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ σε σχέση με την απαλλαγή των Δημοτικών Τελών για τις υπό αναστολή επιχειρήσεις, απόφαση η οποία θα επικαιροποιηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ στα πλαίσια των μέτρων για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας.

Συγκεκριμένα:

Για όλες τις επιχειρήσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με τις Π.Ν.Π. ( Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ) παρέχεται απαλλαγή από:

1. Δημοτικά Τέλη επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (Πρόκειται για το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων 0,5% και το τέλος ακαθαρίστων εσόδων 0,5% )

2. Τέλη καθαριότητας και φωτισμού (Ανταποδοτικά που συνεισπράττονται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. και των λοιπών παρόχων ανά δίμηνο )

3. Τέλος χρήσης κοινόχτηστων χώρων ( Τραπεζοκαθίσματα, τέλη πλατειών και πεζοδρομίων )

4. Τέλος καθαριότητας & λοιπά τέλη λαϊκών αγορών (Συμμετέχοντες στις λαϊκές αγορές )

5. Μισθώματα κυλικείων (Αφορά μισθώματα καταβαλλόμενα στο Δήμο από εκμισθωτές αυτών, όπως Δημαρχείου, Κολυμβητηρίου ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗΣ, Δημοτικού καταστήματος Φερών, ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ ,Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ.λ.π. από την ημέρα που σταμάτησαν τη λειτουργία τους.

6. Δίδακτρα Δημοτικού Ωδείου

7. Συνδρομές Δημοτικού Κολυμβητηρίου

8. Συνδρομές Τμήματος Εικαστικών

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη