Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: Διαμαρτύρεται για επικείμενη κίνηση που ευνοεί τον αθέμιτο ανταγωνισμό

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης χαιρετίζει αρχικά την απόφαση να ανοίξουν από Δευτέρα τα καταστήματα με τα εποχιακά είδη, αλλά παράλληλα εκφράζει την αντίθεσή του στην δυνατότητα πώλησης των αντίστοιχων ειδών από τα σούπερ μάρκετ. Ο Εμπορικός Σύλλογος σημειώνει πως πρόκειται για μια κίνηση που ευνοεί τον αθέμιτο ανταγωνισμό και ιδίως από έναν κλάδο που έχει δεχθεί τις λιγότερες και μικρότερες επιπτώσεις από την διαδοχική επιβολή των lockdown. Διαβάστε το περιεχόμενο της επιστολής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η ανακοίνωσή σας για το άνοιγμα από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών γίνεται δεκτή από τον εμπορικό κόσμο, καθώς αυτό είναι το δίκαιο αίτημα της συγκεκριμένης κατηγορίας επιχειρήσεων, οι οποίες δεν είναι πολλές και συνεπώς δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση.

Διαμαρτυρόμαστε όμως έντονα για την δήλωση του Υπουργείου να επιτρέψει και στα σουπερμάρκετ να πωλούν ακριβώς τα ίδια είδη, παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να το απαγορεύει σε χιλιάδες άλλες μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.

Με την εν λόγω δήλωσή σας προκύπτουν θέματα άνισης αντιμετώπισης και αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το ερώτημα που γεννάται στον εμπορικό κόσμο είναι «γιατί να επιτρέπεται η δυνατότητα αύξησης κέρδους στα σουπερμάρκετ, τα οποία ελάχιστα έχει αγγίξει η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε και για ποιoν λόγο δεν στηρίζονται οι σφοδρά πληττόμενες από την πανδημία, μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες παραμένουν για περισσότερο από
ένα μήνα κλειστές για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας».

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας έτσι ώστε να αποφευχθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη