Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Ενας Εβρίτης στον αγώνα «κόλαση» του Μπαθ «Tunnel Ultra»  

Πέντε δρομείς ολοκλήρωσαν τον βασανιστικό αγώνα 200 μιλίων (321 χλμ.) Tunnel Ultra που ξεκίνησε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στο Μπαθ της Αγγλίας.

Το Τunnel Ultra διεξάγεται σε ένα τούνελ ενός μιλίου (1,6 χλμ.), το οποίο ο κάθε δρομέας πρέπει να τρέξει 200 φορές. Στον αγώνα δεν επιτρέπονται ακουστικά ή κάποιο είδος συνοδείας, ενώ υπάρχουν πολλές ακόμη περιορισμένες παροχές.

Στην εκκίνηση το απόγευμα της Παρασκευής στο τούνελ Κομπ Ντάουν, το οποίο είναι το μεγαλύτερο τούνελ πεζών στη Μεγάλη Βρετανία, βρέθηκαν συνολικά 32 δρομείς, μεταξύ των οποίων και ο Ελληνας υπερμαραθωνοδρόμος, και προπονητής αρκετών αθλητών, Δημήτρης ‘Μήτσος’ Κεχαγιόγλου.

Ο Κεχαγιόγλου διένυσε τα 120 από τα 200 μίλια του αγώνα σε 32:53:56 και κατέλαβε στην  θέση του αγώνα, αναφορικά με τα μίλια που διένυσαν όλοι οι δρομείς, τερματίσαντες και μη.

Ο Ελληνας δρομέας, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους 10 τελευταίους που συνέχιζαν, αναγκάστηκε να σταματήσει τον αγώνα λόγω ενός προβλήματος στο γόνατο, το οποίο τον ταλαιπώρησε για τουλάχιστον πέντε ώρες.

tunnel UItra

Ο αγώνας διεξήχθη υπό έντονη βροχή και οι δρομείς έπρεπε να ξεκουράζονται μέσα στο τούνελ, καθώς τα πάντα ήταν υγρά έξω από αυτό, αν επέλεγαν να ξαπλώσουν. Ο «Mitso» δεν κοιμήθηκε καθόλου κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του: 33 ώρες σερί ξύπνιος.

Ο Κεχαγιόγλου, ο οποίος όπως και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες έδωσε 285€ για την εγγραφή του στον αγώνα, έτρεξε εθελοντικά και για το Farm Animal Rescue Sanctuary (Καταφύγιο Διάσωσης Ζώων Φάρμας), συγκεντρώνοντας χρήματα μέσω πλατφόρμας για τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που εδρεύει στην Αγγλία.

Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε για το Καταφύγιο Ζώων ήταν 1515 λίρες, ενώ η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτεί για 20 ακόμη μέρες.

Μήτσος Κεχαγιόγλου

Μεταξύ των χαρακτηρισμών που έχουν χρησιμοποιήσει οι δρομείς που έχουν συμμετάσχει στον αγώνα βρίσκονται οι λέξεις «άσκοποκόλασηψυχολογικό μαρτύριοπαραισθήσεις».

Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση των 200 μιλίων ήταν οι 55 ώρες, και ο ψυχοθεραπευτής στο επάγγελμα Ντέιβιντ Χάρβεϊ διένυσε την απόσταση σε 48:47:42.

Στη 2η θέση με 50:05:05 ήταν η 46χρονη Πολωνοβρετανή κάτοικος Μπρίστολ, Αγκνιέσζκα Καμίνσκα, και 3ος ο Ρίτσαρντ Χίνσον με 53:23:51.

Τερμάτισαν ακόμη οι Κρις Σέιλς (54:11:05) και Πολ Σάδερνς (54:24).

ΠΗΓΗ: irunmag.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη