Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Ενισχύεται με προσωπικό η Α.Δ. Αλεξ/πολης, με σκοπό την επιπλέον στελέχωση του διασυνοριακού σημείου των Κήπων

Απάντηση προς τον βουλευτή Έβρου Αναστάσιο Δημοσχάκη σε ερώτηση – παρέμβαση του σχετικά με την ενίσχυση με στελεχιακό δυναμικό του διασυνοριακού σημείου των Κήπων και με την δημιουργία νέου Τελωνείου μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), απέστειλε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου.

Πιο αναλυτικά στο πρώτο θέμα αναφορικά με την ενίσχυση σε προσωπικό ο Υφυπουργός ανέφερε ότι “υλοποιείται η -χρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας- «Ειδική Δράση: Ενίσχυση
Αστυνομικών Υπηρεσιών με Αστυνομικό Προσωπικό (Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΑ)», στο πλαίσιο της οποίας ενισχύεται η ανωτέρω Δ.Α., την παρούσα χρονική περίοδο, με εκατό τριάντα επτά (137) αστυνομικούς υπαλλήλους, ενώ τοποθετήθηκαν -κατόπιν διαγωνισμού (ΑΔΑ: ΡΖΤΝ46ΜΤΛΒ-ΣΙ8)-
σε Υπηρεσίες αυτής εκατόν τριάντα έξι (136) Συνοριακοί Φύλακες”.

Αναφορικά με το δεύτερο θέμα της δημιουργίας νέου τελωνείου τόνισε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης της υφιστάμενης δομής. Αναλυτικά αναφέρει: “Ενώ ο υφιστάμενος εξοπλισμός και η δικτυακή γραμμή ταχύτητας 10Mbps του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης (Σ.Σ.Δ.) Κήπων καλύπτουν τις τρέχουσες ανάγκες. Μολαταύτα, στο πλαίσιο του έργου “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ”, υφίσταται η δυνατότητα άμεσης αναβάθμισης της εν λόγω ταχύτητας, ενώ, παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο δημόσιοι διαγωνισμοί που αφορούν: α) στην υλοποίηση της κεντρικής και μηχανογραφικής υποδομής του Συστήματος Εισόδου/ Εξόδου και β) στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την βέλτιστη διεξαγωγή των διαβατηριακών ελέγχων στα κατά τόπους Σ.Σ.Δ..”

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση – παρέμβαση του κ. Δημοσχάκη και παρακάτω την απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email