Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Εντοπίστηκε κύκλωμα διακινητών – Στην Τουρκία διευθυντήριο και ταμείο

Μια καλά οργανωμένη επιχείρηση μεταφοράς παράτυπων μεταναστών με τεράστια κέρδη, είχαν στήσει συνολικά 12 άτομα τα οποία εντοπίστηκαν από τις ελληνικές αρχές.

Η έδρα της εγκληματικής οργάνωσης ήταν στη Τουρκία και οι παράτυποι μετανάστες περνούσαν τα ελληνοτουρκικό σύνορα, τους παραλάμβαναν μέλη του κυκλώματος και αφού τους μετέφεραν οδικώς στην Ομόνοια, από εκεί με λεωφορεία μεταφέρονταν στη Λευκάδα. Σκάφη τους περίμεναν σε απόμερες παραλίες και μετέφεραν τους παράτυπους μετανάστες στην Ιταλία. Κάθε ενδιαφερόμενος έπρεπε να καταβάλει 6.000 ευρώ στην Τουρκία και αμέσως μετά ακολουθούσαν τη διαδρομή, συνοδεία μέλος του κυκλώματος.

Η δράση τους είχε ξεκινήσει από το Νοέμβριο και μπήκε τέλος με μια επεισοδιακή καταδίωξη, ανοιχτά της Λευκάδας. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος εντόπισαν χθες, Τετάρτη, εντόπισαν το αυτοκίνητο που μετέφερε τους παράτυπους μετανάστες στη Λευκάδα και το έθεσαν σε παρακολούθηση. Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, έγιναν η σκιά τους και έφτασαν μέχρι το σημείο που επιβίβασαν στο σκάφος συνολικά 12 άτομα. Μάλιστα, χρειάστηκε να πυροβολήσουν τη μηχανή της εξωλέμβιας για να ακινητοποιήσουν το σκάφος.

Συνολικά κατηγορούνται 12 άτομα. Πρόκειται για Τούρκους, Ουκρανούς, Ιρακινούς και Έλληνες.

Όπως μάλιστα προέκυψε από την προανάκριση, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με δυο ακόμη περιστατικά τον Νοέμβριο του 2020 και το Φεβρουάριο του 2021 όπου με τον ίδιο τρόπο, «παρακλάδι» της συμμορίας μετέφερε στην Ιταλία παράτυπους μετανάστες.

πηγή cnn.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη