Κυριακή 19 Μαΐου 2024

«Εντυπωσιακό έργο» ο δρόμος Μαρώνεια – Δίκελλα στο παραλιακό μέτωπο Ροδόπης και Έβρου

Ο δρόμος που θα συνδέει τη Μαρώνεια με τα Δίκελλα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και όπως ήταν αναμενόμενο -εάν όχι σχεδόν σίγουρο- έχουν βρεθεί πολλές αρχαιότητες στο δρόμο και είναι πιθανόν να υπάρξουν πολλές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσή του.

Σχετικά με την εξέλιξη ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης σημείωσε ότι πρόκειται για «ένα εντυπωσιακό έργο που κατά την τελευταία αυτοψία μου διαπίστωσα θα είναι ένα από τα πιο δυναμικά και σημαντικά έργα της περιοχής μας για την επόμενη δεκαετία». Μέχρι στιγμής η εξέλιξη του έργου είναι «ομαλή» όπως τόνισε, ενώ έχουν προγραμματιστεί αυτοψίες σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου.

Πάντως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν φωνές που είναι αντίθετες στην κατασκευή του δρόμου, όπως είναι η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης που επιχειρηματολογεί πως θα «χαλάσει» ένα πραγματικά παρθένο μέρος.


Το έργο περιληπτικά
Το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει προϋπολογισμό περί των 14εκ. ευρώ και σύμβαση περί των 7εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Ο δρόμος θα είναι συνολικού μήκους 14 χιλιομέτρων. Θα ξεκινάει νότια της Μαρώνειας, θα διέρχεται από το αρχαίο θέατρο, θα διασχίζει την περιοχή της Μαρμαρίτσας και τα τείχη της αρχαίας Ισμάρας, θα συνεχίζει πάνω από την παραλία Πετρωτών και τον αρχαιολογικό χώρο Μεσημβρίας-Ζώνης και θα καταλήγει στον υπάρχοντα δρόμο προς Δίκελλα και Μάκρη.

Κατά μήκος του δρόμου θα κατασκευαστούν τέσσερις χώροι στάθμευσης (νότια της Μαρώνειας, στα Μακρά Τείχη, στη Σύναξη και στη διασταύρωση προς Άγιο Ευγένιο) καθώς και δύο φωταγωγημένοι ισόπεδοι κόμβοι (στις διασταυρώσεις με τους δρόμους Μαρώνεια-Άγιο Χαράλαμπο και Πετρωτά-παραλία Πετρωτών). Αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου τρία χρόνια.

ΠΗΓΗ: xronos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη