Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Εντός 8 μηνών η αναβάθμιση του ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου – Όλα όσα περιλαμβάνει η σύμβαση

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου με τίτλο Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων στη νήσο Λέσβο και στη νήσο Χίο και αναβάθμιση υφιστάμενης Δομής στο Φυλάκιο Έβρου.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία Τερνα Ανώνυμος Τουριστική Τεχνική και Ναυτιλιακή Εταιρεία και αναθέτουσα αρχή το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Οι υπογραφές στη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου “έπεσαν” στις 17/12/2021 και θα έχει διάρκει 8 μήνες.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 176 εκατ. (142 εκατ. αξία χωρίς ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και από το Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας 2014-2020.

Το ΚΥΤ Φυλακίου χωροθετείται στην Κοινότητα Φυλακίου, Δημοτικής Ενότητας Κυπρίνου στο Δ. Ορεστιάδας, Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και έχει σήμερα χωρητικότητα 330 ατόμων, ενώ το όμορο ΠΡΟΚΕΚΑ 370 ατόμων. Η υφιστάμενη εγκατάσταση εκτείνεται σε περίπου 25 στρέμματα, ενώ συμπεριλαμβάνει χώρους διοίκησης, χώρους για το γραφείο ασύλου και χώρους για την καταγραφή και την ταυτοποίηση.

Η αναβάθμιση αφορά σε έκταση επιφάνειας 33.718 m2 η οποία γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ. Θα περιβληθεί από περιμετρική οδό πλάτους 8 μέτρων με ασφαλτοστρωμένο δρόμο με περίφραξη. Η επέκταση της Δομής αφορά χώρους δυναμικότητας 240 ατόμων σε προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης και 20 ατόμων σε χώρους καραντίνας. Τα κτίρια θα καταλαμβάνουν έκταση 6.400 m2 περίπου (δόμηση), ενώ προβλέπονται και επτά (7) μεταλλικά στέγαστρα των 300m2 έκαστο και τρία (3) γήπεδα. Θα υπάρχουν επιμέρους τμήματα με ξεχωριστές περιφράξεις και περιμετρικούς δρόμους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη