Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

ΕΟΔΥ: Με έγγραφο προειδοποιεί την Αυτοδιοίκηση για τα κουνούπια – Ανυπόφορη η κατάσταση στον Έβρο

Παρότι η εβδομάδα ξεκίνησε με το καθιερωμένο μήνυμα από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, η αίσθηση που αποκομίζεις στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και σε όλο τον Έβρο όπως πληροφορούμαστε, είναι ότι βγαίνοντας μια βόλτα ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες διαπιστώνει κανείς πως τα ενοχλητικά αυτά έντομα έχουν αυξηθεί σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

Τα παράπονα είναι έντονα και ποικίλα διότι οι ανέμελες καλοκαιρινές βραδινές βόλτες έχουν καταστεί δύσκολες και ανυπόφορες λόγω των κουνουπιών.

Κατά πως φαίνεται η περίοδος της καραντίνας και της μάχης κατά του κορωνοϊού συνετέλεσε στο να χαθεί πολύτιμος χρόνος στο μέτωπο κατά των κουνουπιών…Στο πλαίσιο αυτό και ωσάν να γνώριζε την έκταση του προβλήματος, ο ΕΟΔΥ απέστειλε έγγραφο προς Περιφέρειες και Δήμους για τους κινδύνους που επιφυλάσσουν τα κουνούπια. Διαβάστε την εν λόγω είδηση:

«Έγγραφο προς όλες τις Περιφέρειες, καθώς και όλους τους Δήμους της Χώρας μέσω της ΚΕΔΕ, απέστειλε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, με αντικείμενο την ενημέρωση για την προστασία από τα κουνούπια.

Ενόψει της έναρξης της περιόδου κυκλοφορίας των κουνουπιών και στο πλαίσιο ενίσχυσης των δράσεων ενημέρωσης του κοινού με τα μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια και πρόληψης νοσημάτων που μεταδίδονται από αυτά, ο ΕΟΔΥ εφοδίασε τους ΟΤΑ με επικαιροποιημένο ενημερωτικό υλικό και συγκεκριμένα:

– Φυλλάδιο “Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια”,

– Φυλλάδιο “Ιός του Δυτικού Νείλου: Μαθαίνω και προφυλάσσομαι”,

– Φυλλάδιο για παιδιά “Μην αφήνεις τα κουνούπια να σε τσιμπάνε!”,

– Παρουσίαση “Μέτρα προστασίας από τα κουνούπια” και

– Αφίσα “Προφυλάξου από τα κουνούπια ημέρα και νύχτα”.

Ο ΕΟΔΥ προτείνει στους ΟΤΑ να αναρτήσουν το υλικό που επισυνάπτεται στο έγγραφο, στην ιστοσελίδα του Δήμου / Περιφέρειας, προς ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού της περιοχής ευθύνης τους, και να το χρησιμοποιήσουν σε ενημερωτικές συναντήσεις κοινού.

Επιπρόσθετα, τους ενημερώνει ότι οργανώνει την αποστολή διαθέσιμου έντυπου ενημερωτικού υλικού στις Περιφέρειες της Χώρας, και οι ΟΤΑ μπορούν να του ζητήσουν σχετικό υλικό, ανάλογα με τις ανάγκες τους, κατόπιν αιτήματος, με αναλυτική περιγραφή του είδους και της ποσότητας που χρειάζονται.

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο, με το ενημερωτικό υλικό, ΕΔΩ»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email