Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Εορταστική αγορά: Ικανοποίηση στην Αλεξανδρούπολη, απογοήτευση στην Ορεστιάδα

Συγκρατημένα ικανοποιημένος είναι ο εμπορικός κόσμος της Αλεξανδρούπολης από την εορταστική κίνηση σύμφωνα με τον Πρόεδρο, Βασίλη Κασαπίδη ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, τόνισε ότι έχει εκλείψει η μεγάλη διάρκεια που είχε η εμπορευματική κίνηση  συγκριτικά με παλαιότερες χρονιές.

«Πλέον μιλάμε για κίνηση της μιας εβδομάδας»  όπως ανέφερε, οι συνήθειες του κόσμου έχουν αλλάξει η έλλειψη ρευστότητας,  οι ανατιμήσεις και  τα αυξημένα κόστη στην ενέργεια έχουν περιορίσει πολύ τους  καταναλωτές  που ενώ έχουν διάθεση να βγουν,  είναι συγκρατημένοι στις αγορές τους».

Αντέκρουσε την φήμη ότι η Αλεξανδρούπολη είναι μια ακριβή πόλη λέγοντας ότι μπορεί να ανταγωνισθεί τις φθηνές αγορές αλλά και τα ποιοτικά προϊόντα που διαθέτει εντοπίζονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου σε πολύ λογικές τιμές και αυτό διαπιστώνεται και στους ξένους επισκέπτες με οικονομική ευχέρεια που επιλέγουν να ψωνίζουν από την αγορά της Αλεξανδρούπολης αφού βρίσκουν τα προϊόντα πιο οικονομικά από ότι στη χώρα τους.

Γίνεται ακόμη προσπάθεια να ενισχυθεί και να εξελιχθεί στην πόλη το City break, αφού εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα Βαλκάνιοι επισκέπτες έχουν καθιερώσει τουριστικά τριήμερα στην πρωτεύουσα του Έβρου  κάτι που θα μπορούσε να επεκταθεί και με καθημερινές επισκέψεις τους, είτε για επαγγελματικούς είτε για  τουριστικούς λόγους.

Στην Ορεστιάδα 

Ελπίζαμε σε κάτι καλύτερο κατά την εορταστική περίοδο τονίζει η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Φιλιω Μυλωνά αλλά δεν έγινε κάτι» για να προσθέσει ότι «η εβδομάδα των Χριστουγέννων ήταν ενθαρρυντική αλλά της Πρωτοχρονιάς ήταν κάκιστη» και σ αυτό συνετέλεσαν πολλοί λόγοι.

Το πιο σημαντικό για τον εμπορικό κόσμο του βορείου Έβρου που στενάζει, όπως επισημαίνει η κ Μυλωνά, είναι πως «ότι και να γίνει δυστυχώς δεν αναπληρώνει τίποτα Απλά είναι ενέσεις της στιγμής. Τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί και το ανησυχητικό είναι ότι σε όσα καταστήματα κλείνουν δεν υπάρχει διάδοχος κατάσταση. Όσα καταστήματα ανοίγουν αφορούν την εστίαση.»

ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη