Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Επίσημο: Ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό παιδιών 15 έως 17 ετών την Πέμπτη 15 Ιουλίου

Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών που είναι γεννημένα μέχρι και 31/12/2005, την Πέμπτη 15/7 με το εμβόλιο της Pfizer, μετ΄ακαι την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ανακοίνωσε στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στην χώρα, ο κος Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως εξήγησε ο κος Θεμιστοκλέους το ραντεβού για τον εμβολιασμό θα μπορεί να κλείνεται από την πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr/ με χρήση των κωδικών taxis net.

Το ραντεβού θα δύναται να κλείσει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς, αρκεί να ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Το ραντεβού επίσης μπορεί να κλείνεται και μέσω ΚΕΠ ή σε Φαρμακεία, αρκεί ο γονέας να προσκομίσει ταυτοποιητικά στοιχεία δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Τέλος στο “πέναλντι των 6 ημερών” σε όσους πραγματοποίησουν πάνω από 2 αλλαγές στον προγραμματισμό του ραντέβου τους για εμβολιασμό, από αύριο 13/7, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμις Φροντίδας της Υγείας.

Όπως ανέφερε ο κος Θεμιστοκλέους, πάνω από 9.300.000 εμβολιασμοί έχουν γίνει εως ενώ το ποσοστό κάλυψης με δύο δόσεις ανέρχεται στο 41%.

Το 71,5% των πολιτών άνω των 70 ετών έχει εμβολιασθεί με τουλάχιστον μία δόση. 

Παράλληλα μόνο από σήμερα το πρωί, έχουμε φτάσει στους 90-95 χιλιάδες εμβολιασμούς.

“Έχουμε ξεπεράσει το 50% του γενικού πληθυσμού που έχει κάνει μια δόση, ανέφερε ο κος Θεμιστοκλέους προσθέτοντας πως ξεπεράσαμε το φράγμα του 70% στους πολίτες άνω των 60 ετών ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό.

Την ίδια ώρα, ο κος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών που είναι γεννημένα μέχρι και 31/12/2005, την Πέμπτη 15/7 με το εμβόλιο της Pfizer, μετά και την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

πηγή skai.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη