Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Επίσημο: Ανοίγουν Γυμνάσια & Λύκεια από Δευτέρα – Απαγορευτικό για τα Λύκεια στις κόκκινες περιοχές

Επιβεβαίωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, τις πληροφορίες για την εισήγηση της επιτροπής, ώστε να μην ανοίξουν τα Λύκεια στην Αττική και τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές.

Όπως ανέφερε, τα γυμνάσια θα λειτουργήσουν κανονικά σε όλη την Ελλάδα από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.

Τα Λύκεια θα λειτουργήσουν σε όλες τις άλλες περιοχές πλην των «κόκκινων», μεταξύ των οποίων και η Αττική, όπου οι μαθητές θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση.

Με ραντεβού και click away τα καταστήματα

Παράλληλα όπως ανέφερε η κα Παπαευγγέλου στην Αττική, αλλά και σε όλες τις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινες», τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με ραντεβού – τα μαγαζιά ένδυσης και υπόδησης – και με click away.

Όπως σημειώθηκε «Η επιθυμία είναι να μειωθεί η κινητικότητα και η διασπορά του ιού».

Αναφορικά με τα στοιχεία της εβδομάδας η κα Παπαευαγγέλλου σημείωσε πως «ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει άνοδο και πλέον είναι στο 2,3. Το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε σε αρκετές περιοχές. Την εβδομάδα που πέρασε είχαμε άνοδο σε όλες τις περιοχές της Αττικής. Υπολογίζεται πως υπάρχουν στην περιφέρεια αυτή τη στιγμή περισσότερα από 2.800 ενεργά κρούσματα».

Και συνέχισε: «Είναι κατειλημμένες το 43% των απλών κλινών covid και στην Αττική το 61% των κλινών ΜΕΘ. Από άποψη κλίματος ο Φεβρουάριος είναι ο χειρότερο μήνας. Θέλουμε να καθυστερήσουμε το τρίτο κύμα και να μειώσουμε την αύξηση της καμπύλης».

Πηγή: reader.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη