Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Επίσημο: Ιδρύεται Περιφερειακό Αστυνομικό Ιατρείο στην Αλεξανδρούπολη!

Ένα χρόνιο αίτημα των αστυνομικών του Έβρου γίνεται αποδεκτό, καθώς όπως όλα δείχνουν η Αλεξανδρούπολη θα αποκτήσει σύντομα Περιφερειακό Ιατρείο στο οποίο θα εξυπηρετούνται και αστυνομικοί από την Ορεστιάδα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου, η Ελληνική Αστυνομία με δελτίο Τύπου της έκανε γνωστό ότι: «Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, ιδρύονται περιφερειακά ιατρεία στις έδρες αστυνομικών υπηρεσιών δεκατριών μεγάλων πόλεων της Χώρας.

Τα περιφερειακά ιατρεία προβλέπεται να στελεχωθούν με επιστημονικό προσωπικό ειδικοτήτων παθολόγου, ψυχιάτρου και ψυχολόγου, καλύπτοντας με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα τις υγειονομικές ανάγκες του εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και των οικογενειών αυτού.

Η ίδρυση των ιατρείων αποτέλεσε βασική προτεραιότητα, στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται στο προσωπικό και στα μέλη των οικογενειών του».

Το focustonevro.gr, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης Χρήστο Τουφάκη, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευχαριστημένοι με την απόφαση του Αρχηγού κ. Καραμαλάκη να ιδρύσει Περιφερειακό Ιατρείο στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και έτσι να ικανοποιηθεί ένα αίτημα το οποίο του είχαμε αποστείλει στις 12 Νοεμβρίου του 2020.

Στο ιατρείο θα εξετάζονται οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικοί, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, τόσο της Δ.Α. Αλεξ/πολης, όσο και εκείνων που υπηρετούν στην Δ.Α. Ορεστιάδας. Σε πρώτη φάση θα στελεχωθεί από έναν παθολόγο, έναν ψυχίατρο και δύο ψυχολόγους και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα βγει η προκήρυξη για 60 θέσεις (30 ιατρών & 30 ψυχολόγων).

Έχει δοθεί εντολή από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. προς στην Διεύθυνση Υγειονομικού του Αρχηγείου, να προβεί σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί χώρος και υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Θεωρώ ότι στην αρχή θα είναι δύσκολο να στεγαστεί στο κτήριο που εδράζεται τώρα η Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, εκτός αν βρεθεί κάποιο άλλο εκτός της Διεύθυνσης, αλλά θεωρώ σίγουρο πως θα στεγαστεί στο νέο αστυνομικό μέγαρο που πρόκειται να δημιουργηθεί στην Αλεξανδρούπολη. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ιδρύεται μια νέα δομή που είχε τόσο μεγάλη ανάγκη η διεύθυνση μας».

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε, ότι πέρα από την Αλεξανδρούπολη, αντίστοιχο Περιφερειακό Ιατρείο θα δημιουργηθεί και στην Κομοτηνή.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email