Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Δήμο Ορεστιάδας

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.,  επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Δημαρχείο Ορεστιάδας, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Αδαμάντιο Παπαδόπουλο.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν την περιοχή του Βορείου Έβρου και στα οποία εμπλέκεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, κεντρικό ρόλο είχε η αναβάθμιση του Τελωνείου Καστανεών, που αποτελεί κρίσιμη υποδομή για τη διασυνοριακή κίνηση. Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω μέτρα που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα συνωστισμού στο Τελωνείο, το οποίο δημιουργεί ουρές και καθυστερήσεις, επηρεάζοντας αρνητικά την τοπική οικονομία.

 Ο Δήμαρχος έθεσε επίσης το αίτημα για την καθιέρωση ειδικής βίζας για τους Τούρκους Πολίτες, με στόχο την ενίσχυση του τοπικού τουρισμού και της εμπορικής κίνησης, και ζήτησε την συνδρομή του Υπουργείου στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα, με τον Υπουργό να εκφράζει τη δέσμευσή του για περαιτέρω διερεύνηση και υποστήριξη των αιτημάτων.

Στο τέλος ο κ. Παπαδόπουλος προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο στον Υπουργό, ο οποίος είναι και επίτιμος δημότης Ορεστιάδας. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη