Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου στο ΠΓΝΑ με έμφαση την ψυχική υγεία και τα έργα αναβάθμισης 14εκ. ευρώ

Μέσα σε λίγους μήνες πραγματοποίησε ακόμη μια επίσκεψη στο ΠΓΝΑ ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το τριτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα της περιφέρειας ΑΜΘ. Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή η επίσκεψη γίνεται αφότου έπεσαν οι υπογραφές για ένα σημαντικό ποσό που αφορά σε έργα ανακαίνισης και αναβάθμισης του νοσοκομείου της τάξεως των 14εκ. ευρώ.

Ο υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πολύ θετική αυτή εξέλιξη, καθώς όλες αυτές οι αναγκαίες εργασίες αποσκοπούν στην καλύτερη παροχή ιατρικών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Υπενθυμίζεται, πως με χρονικό ορίζοντα παράδοσης το τέλος του 2025 και με προτεραιότητα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών θα ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης.

Ο κύριος Βαρτζόπουλος πριν φτάσει στο νοσοκομείο, όπου είχε συνάντηση με την διοίκηση και τους υπεύθυνους του τομέα ψυχικής υγείας, καθώς είναι και το χαρτοφυλάκιο ευθύνης του, είδε από κοντά και τον μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμο, με τον οποίο είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση όπως την χαρακτήρισε για ζητήματα που αφορούν στις κοινωνικές υπηρεσίες, όπως είναι για τα παιδιά με δυσκολίες και ειδικές ανάγκες, εστιάζοντας στο πως μπορεί η πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο να σταθούν στα προβλήματα αυτά και να βοηθήσουν την μητρόπολη στο σπουδαίο έργο που κάνει όλα αυτά τα χρόνια, με την προσδοκία, όπως είπε ο κύριος Βαρτζόπουλος σύντομα να είναι σε θέση να προχωρήσει και σε σχετικές ευχάριστες ανακοινώσεις.

Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις νέες δομές, που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για θέματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων. Πρόκειται για κέντρα ημέρας ,οικοτροφεία και κινητές μονάδες για άτομα με αυτισμό, με άνοια καθώς και για άτομα με σοβαρή ψυχική διαταραχή. Οι νέες δομές θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες με σκοπό να καλύψουν ολιστικά τις ανάγκες των ωφελούμενων, να συνδράμουν τις οικογένειες στη μείωση του φορτίου φροντίδας και στην μείωση των δαπανών των νοικοκυριών που προκαλούν οι χρόνιες παθήσεις.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη