Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Επαναξιολόγηση για μίσθωση ή αγορά του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Σε νέα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης συζητήθηκε η αγορά του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος στην παραλιακή λεωφόρο μετά την απόφαση που πάρθηκε στην συνεδρίαση της Δευτέρας για αναβολή του σε επόμενη συνεδρίαση όταν το θέμα μπήκε ως έκτακτο.

Αν και η αρχική εισήγηση του Δημάρχου ήταν ο Δήμος να προχωρήσει τις διαδικασίες για την αγορά του κτιρίου έναντι 1,4 εκ ευρώ, με στόχο να χρησιμοποιηθεί ως «Μέγαρο Πολιτισμού», σε 4 ετήσιες δόσεις, κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Τετάρτης, μετά και τις τοποθετήσεις των συμβούλων, η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής τροποποιήθηκε μετά και την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του επικεφαλής της Βαγγέλη Λαμπάκη, να γίνει επαναξιολόγηση της πρότασης για την χρήση του κτιρίου με την Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, πρωτίστως για μακροχρόνια μίσθωση και δευτερεύοντος για την αγορά του ακινήτου.

Την πρόταση έκαναν αποδεκτή οη πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων πλην όσων μελών της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση ήταν παρόντες στη συνεδρίαση. Να σημειώσουμε ότι, όπως ειπώθηκε και στην συνεδρίαση της Δευτέρας, το συγκεκριμένο κτίριο διαθέτει 24 μέτρα πρόσοψη, η συνολική του έκταση είναι 1.050 τ.μ., διαθέτει υπόγειο, ισόγειο, ημιώροφο, 1ο και 2ο όροφο.  Ανεγέρθηκε πριν απο 20 χρόνια, υπάρχει δυνατότητα δόμησης για ακόμη 1.000 τμ.  και εσωτερικά καλύπτεται κυρίως από μάρμαρο και άλλα υψηλής αισθητικής διακοσμητικά στοιχεία,  ενώ διαθέτει εγκαταστάσεις θέρμανσης και ψύξης και θα μπορούσε να στεγάσει εκθέσεις και εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email