Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Επεκτείνεται η χρήση μάσκας και σε επιπλέον κλειστούς χώρους; – Ούτε τον Αύγουστο πανηγύρια

Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας πέραν των σούπερ μάρκετ σε κλειστούς χώρους όπως οι εκκλησίες και τα εμπορικά κέντρα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως έχει επανειλημμένως ειπωθεί, τα φαινόμενα συνωστισμού είναι η μεγαλύτερη έγνοια των ειδικών, και σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώθηκαν νέες συστάσεις από το Υπουργείο Υγείας για τη σωστή χρήση της μάσκας, αλλά και της ασπίδας προσώπου.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία (notam) που εκδόθηκε μετά από ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όσοι ταξιδεύουν αεροπορικώς από Βουλγαρία και Ρουμανία θα εισέρχονται στην Ελλάδα από την Τρίτη μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19. Η νέα οδηγία θα ισχύει έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020. Οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Ξεχάστε τα πανηγύρια και τον Αύγουστο

Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης προανήγγειλε απαγόρευση των πανηγυριών και τον Αύγουστο.

«Η κοινή λογική λέει ότι πάνε έως τέλος Αυγούστου για αναστολή. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπούν τα πανηγύρια καθώς είναι το μοναδικό σημείο που πατήσαμε φρένο, καθότι δεν λειτούργησαν με τους κανόνες που είχαμε ανακοινώσει. Επομένως κατά την εκτίμησή μου δεν θα επιτραπούν τα πανηγύρια τον Αύγουστο», είπε μιλώντας στο Mega.

Παράλληλα, υποστήριξε πως δεύτερο lockdown δεν θα υπάρξει με την έννοια που έλαβε χώρα το πρώτο.

«Είμαστε πιο έξυπνοι, με εργαλεία πιο ικανά να αντιμετωπίσουν τη διασπορά του Covid-19. Ίσως έχουμε τοπικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κορωνοϊού» είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Με πληροφορίες από huffingtonpost.gr και cnn.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη