Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Επιλέχθηκε ο ανάδοχος για την κατασκευή του παραλιακού δρόμου που θα συνδέσει τους νομούς Έβρου & Ροδόπης

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης επιλέχθηκε πριν λίγες ημέρες ο ανάδοχος για την κατασκευή του παραλιακού δρόμου που θα συνδέσει τους νομούς Έβρου και Ροδόπης.

Πρόκειται για το έργο: «Βελτίωση – Διαμόρφωση οδού Μαρώνειας – παραλίας Πετρωτών – ορίων Ν. Έβρου» με προϋπολογισμό σχεδόν 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ανατέθηκε σε εταιρεία με μέση έκπτωση 44,83 %.

Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο αποτελούσε χρόνιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών θα προσδώσει μεγάλη τουριστική και οικονομική αξία στο παραλιακό μέτωπο των δύο γειτονικών νομών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Ο νέος δρόμος θα έχει μήκος περίπου 14 χιλιόμετρα, και θα ξεκινά από τον κόμβο που βρίσκεται νότια της Μαρώνειας, προς την κατεύθυνση του Αρχαίου Θεάτρου.

Θα περνά από το αρχαίο Θέατρο, την περιοχή της Μαρμαρίτσας, τα τείχη της αρχαίας Ισμάρας, θα διέρχεται πάνω από την παραλία Πετρωτών και τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσημβρίας και θα καταλήγει στον αρχαιολογικό χώρο Βρύση Μουσά.

Σε δεύτερο χρόνο, μόλις λυθούν θέματα παραχωρήσεων, θα προχωρήσει και η κατασκευή του τελευταίου τμήματος από τη Βρύση Μουσά μέχρι την υφιστάμενη ασφαλτοστρωμένη οδό προς Δίκελλα – Μάκρη στα όρια του Έβρου.

Στο τμήμα Μαρώνεια – Πετρωτά, όπου δεν υπάρχουν αρχαιολογικοί περιορισμοί, ο δρόμος θα έχει πλάτος 6,5 μέτρα, ενώ σε σημεία όπου υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα το πλάτος θα προσαρμόζεται στο διαθέσιμο χώρο.

Κατά μήκος του δρόμου θα κατασκευαστούν τέσσερις χώροι στάθμευσης (νότια της Μαρώνειας, στα Μακρά Τείχη, στη Σύναξη και στη διασταύρωση προς Άγιο Ευγένιο), καθώς και δύο φωταγωγημένοι ισόπεδοι κόμβοι (στις διασταυρώσεις με τους δρόμους Μαρώνεια – Άγιο Χαράλαμπο και Πετρωτά – παραλία Πετρωτών).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη