Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Επιμελητήριο Έβρου: Αίτημα για μείωση τελών κυκλοφορίας επαγγελματικών οχημάτων

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα απέστειλε το Επιμελητήριο Έβρου με αίτημα την μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα επαγγελματικά οχήματα. Ο λόγος που ζητείται η μείωση είναι η επιβολή των δύο lockdown, τα οποία έχουν ακινητοποιήσει μεγάλο αριθμό επαγγελματικών οχημάτων συμβάλλοντας περαιτέρω στα οικονομικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Διαβάστε το περιεχόμενο της επιστολής:

Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή σας καλούμε να κάνετε δεκτή την πρότασή μας, περί μείωσης των Τελών Κυκλοφορίας στα επαγγελματικά οχήματα που ανήκουν σε επιχειρήσεις, οι οποίες διέκοψαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή στις δύο περιόδους του lockdown (την υφιστάμενη και του Μαρτίου).

Σίγουρα, η πρόταση αυτή δεν επιλύει τα οικονομικά προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία σε πληθώρα επιχειρήσεων, όμως εκτιμούμε ότι θα αποτελέσει μία σημαντική “ανάσα” γι’ αυτές.

Σημειώνεται, ότι δεκάδες οχήματα παρέμειναν ακινητοποιημένα για μεγάλο χρονικό διάστημα την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου, κάτι που επαναλαμβάνεται και στην περίοδο που διανύουμε γι’ αυτό ενδεχομένως να ήταν χρήσιμη και μία παράταση της χρονικής προθεσμίας καταβολής των (μειωμένων) τελών.

Εκτιμούμε ότι η πρόταση μας θα βρει πρόσφορο έδαφος, δεδομένης της προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη