Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Επιμελητήριο Έβρου για το μεθοριακό σταθμό Νυμφαίας: «…σε τοπικό επίπεδο κάποιοι ολιγώρησαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα».

Το Επιμελητήριο Έβρου, σε συνεργασία με τα άλλα τέσσερα Επιμελητήρια της ΑΜΘ, και σε μια προσπάθεια να συμβάλει για την επαναλειτουργία του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας, ενίσχυσε οικονομικά για την προμήθεια χημικών τουαλετών, κάτι που ήταν και μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να ανατραπεί η απόφαση κλεισίματος του σταθμού.

Δείτε την ανακοίνωση:

Το αιφνίδιο κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας στο Νομό Ροδόπης θορύβησε ιδιαίτερα και το Επιμελητήριο Έβρου, καθώς επιδρά άμεσα και αρνητικά στην τουριστική οικονομία του Έβρου (ειδικότερα της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης) αλλά και της ευρύτερης περιοχής εν γένει.

Από την πρώτη στιγμή, το Επιμελητήριο Έβρου συντονίστηκε με τις προσπάθειες των άλλων τεσσάρων Επιμελητηρίων της ΑΜΘ (των δύο της Ροδόπης, της Ξάνθης και της Καβάλας) και ενίσχυσε οικονομικά την προμήθεια χημικών τουαλετών που απαιτείται να τοποθετηθούν στον μεθοριακό σταθμό για να επαναλειτουργήσει (σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη).

Το Επιμελητήριο Έβρου συγχαίρει τους Υπουργούς και τους βουλευτές που εργάστηκαν για την ανατροπή της απόφασης κλεισίματος του μεθοριακού σταθμού, ωστόσο δεν γίνεται να μην παρατηρήσουμε και ότι σε τοπικό επίπεδο κάποιοι ολιγώρησαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Για τον επιχειρηματικό κόσμο, που ένας από τους κύριους εκφραστές του είναι το Επιμελητήριο Έβρου υπάρχει μόνο η ανάγκη της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία περνάει και από όλους τους μεθοριακούς σταθμούς της Περιφέρειας μας και αυτό που απαιτούμε ως Επιμελητήριο εξ ονόματος των τοπικών επιχειρήσεων και εργαζομένων είναι συνέπεια, οργάνωση και προνοητικότητα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη