Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Επιτέλους αποφασίστηκε! Στην Εθνικής Αντιστάσεως η 2η λαϊκή της Αλεξανδρούπολης

Σε ένα ήρεμο κλίμα και με την παρουσία των σωματείων παραγωγών και εμπόρων που συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές, πάρθηκε τελικά η οριστική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης για την λειτουργία και χωροθέτηση της δεύτερης λαϊκής αγοράς.

Η απόφαση απασχόλησε το σώμα σε μία ακόμη πολύωρη συνεδρίαση που κράτησε περίπου 3 ώρες καθώς υπήρχαν δύο διαφορετικές προτάσεις για την χωροθέτησή της. Η πρώτη ήταν η εισήγηση της υπηρεσίας του Δήμου και στην ουσία της Δημοτικής Αρχής για την λειτουργία της λαϊκής επί της Οδού Καραολή και Δημητρίου και η δεύτερη πρόταση που εισηγήθηκε η παράταξη Πόλη και Πολίτες του Βαγγέλη Λαμπάκη και συνδιαμορφώθηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ήταν να παραμείνει η λαϊκή αγορά στην Εθνικής Αντιστάσεως, εκεί όπου γινόταν μέχρι πρότινος η πράσινη λαϊκή του Σαββάτου.

Κατά την συζήτηση του θέματος, όπως προαναφέραμε, παρόντες ήταν έμποροι και παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στη λαϊκή της Πέμπτης οι οποίοι και αυτοί είχαν διαφορετικές απόψεις. Οι μεν έμποροι υποστήριζαν την πρόταση της Δημοτικής αρχής για την διεξαγωγή της λαϊκής στην Καραολή και Δημητρίου και οι δε παραγωγοί την παραμονή της λαϊκής στην Εθνικής Αντιστάσεως.

Αφού ακούστηκαν οι απόψεις και τα επιχειρήματα όλων των πλευρών για τους λόγους που η λαϊκή θα πρέπει να μεταφερθεί στην Καραολή και Δημητρίου ή να παραμείνει στην Εθνικής Αντιστάσεως, ετέθη αναλυτικά και η νομοθεσία που διέπει την λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να υπάρξει απόφαση έπρεπε να υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή να περάσει μία εκ των δύο προτάσεων με τουλάχιστον 21 ψήφους υπέρ. 

Στην ψηφοφορία τέθηκαν οι δύο προτάσεις και έλαβαν:

Υπέρ της λειτουργίας της Λαϊκής αγοράς επί της  Εθνικής Αντιστάσεως 24

Υπέρ της λειτουργίας της Λαϊκής αγοράς επί της Καραολή και Δημητρίου 11

Λευκά 3

Παρών 1

Απουσίαζαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι

Η ψηφοφορία:

Καραολή & Δημητρίου

Κολγιώνης

Δαστερίδης

Ιντζεπελίδου

Ραπτόπουλος

Δέλκος

Μιχαηλίδης Χ

Βουρδόλης

Μουλατζίδου

Σεραφειμίδης

Κυριακίδης Π Αγγελίδης

Εθνικής Αντίστασης

Πασσιάς

Λαμπάκης

Γκότσης

Γερακόπουλος

Κυριακίδης Θ

Ζιώγας

Γκοτσίδης

Ουζουνίδης

Κουκουράβας

Βαταμίδης

Βραχιόλογλου

Φαλέκας

Αετόπουλος

Βαμβακερός

Μυτιληνός

Δουνάκης

Κουρτίδης

Δευτεραίος

Δραμανίδου

Βαρσαμάκης

Βλησίδης

Μιχαηλίδης Π

Κολιός Κιζιρίδης

“Λευκά” και “Παρών” ψήφισαν Πετρίδης, Αρβανιτίδης, Σεφεριάδης, Ναϊτίδης και Καΐσας

Ωστόσο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έθεσαν στην καταγραφή των πρακτικών να τεθεί σε μελλοντική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εφόσον χρειαστεί η προοπτική επέκταση της χωροθέτησης έως το “τριγωνικό” πάρκο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών της Εθνικής Αντιστάσεως και Κωνσταντινουπόλεως δηλαδή στην ανατολική προέκταση. 

Δείτε το βίντεο της συνεδρίασης:

https://fb.watch/jrQHIDqrl_/

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email