Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Επιτροπή για τη Θράκη: Επεστράφη επιστολή γραμμένη στα τουρκικά ως απαράδεκτη

Προβληματισμό προκάλεσε στην εθνική αντιπροσωπεία η αποκάλυψη περί αποστολής επιστολών αυτοαπουκαλούμενων εκπροσώπων «τουρκικής μειονότητας» στη Διακομματική Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης και επιστολής γραμμένης στην τουρκική γλώσσα.

Την καταγγελία έκανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μεταφέροντας πληροφορίες και υποστηρίζοντας είναι απαράδεκτο η Επιτροπή να συνεδριάζει εν κρυπτώ και να υπάρχουν φήμες ότι παραλαμβάνει τέτοιου είδους επιστολές.

Στην αναφορά του κ. Βελόπουλου απάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος ως Γραμματέας της Επιτροπής, επιβεβαιώνοντας ότι προ ημερών έφτασε στην Επιτροπή επιστολή γραμμένη στην τουρκική γλώσσα, η οποία – όπως είπε – επεστράφη ως απαράδεκτη με το αίτημα να γραφτεί στην ελληνική και να αποσταλεί ξανά.

Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε ότι πέραν αυτής της επιστολής έχουν φτάσει στο e-mail της Επιτροπής δύο ακόμα επιστολές με αποστολείς ομάδες, οι οποίες αυτοαποκαλούνται εκπρόσωποι τουρκικής μειονότητας. «Είπαμε με την Πρόεδρο της Επιτροπής την κ. Μπακογιάννη και τον Αντιπρόεδρο κ. Κατρούγκαλο να το δούμε το ζήτημα, αλλά σε κάθε περίπτωση οι επιστολές δεν έχουν παραληφθεί», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Πηγή: skai.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη