Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Επιχείρηση πειθούς για τους ανεμβολίαστους – «Μπόνους» σε γιατρούς φαρμακοποιούς που θα εμβολιάζουν

Με το άρθρο 25 παράγραφος 4 του Συντάγματος το οποίο αναφέρει σαφώς ότι το Κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης, πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στους αντιεμβολιαστές στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να πείσει και τους πιο δύσπιστους. Σήμερα ανακοίνωσε κίνητρα για τους επαγγελματίες υγείας που ενεργά θα μπουν στη μάχη του προγράμματος «Ελευθερία».

Φαρμακοποιοί και Γιατροί θα αμείβονται με 10 ευρώ ανά ραντεβού εμβολιασμού που θα κλείνουν. Από τα 3 ευρώ ανεβαίνει στα 20 η αμοιβή των γιατρών για κάθε εμβολιασμό στο ιατρείο τους και από 20 στα 50 για κάθε κατ’ οίκον εμβολιασμό.

Η υποχρεωτικότητα τω εμβολιασμών αν χρειαστεί θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες αλλά στην κυβέρνηση θα ήθελαν να μην αναγκαστούν να κάνουν καν χρήση της διάταξης που ψηφίστηκε χθες. Προς το παρόν το εμβόλιο είναι υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους σε δομές υγείας, γηροκομεία, στην ΕΚΑΜ και στα ΕΚΑΒ.

Ο υπουργός ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το χειμώνα οι ανεμβολίαστοι να μην μπορούν να μπουν σε καταστήματα λιανεμπορίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό με αφορμή την αναφορά του στο Σύνταγμα σημειώνοντας ότι ο καταστατικός χάρτης της χώρας προβλέπει ότι οι περιορισμοί των δικαιωμάτων οφείλουν να τηρούν την αρχή της αναλογικότητας.

Το Σύνταγμα δεν αναγνωρίζει σε κανένα το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των συνανθρώπων του, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

πηγή megatv.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη