Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Επιχείρηση της αστυνομίας οδηγεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο του Αρδανίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Α/Κ 43 Αρδανίου της Εγνατία Οδού, για την ασφαλή στάθμευση καθ’ όλο το 24ωρο, οχήματος βαρέος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο επιχειρησιακής δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Πιο αναλυτικά:

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης

Έχοντας  υπόψη:

 1)   Τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 47, 52, 104 και 109 του Ν. 2696/99 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/07 και ισχύει.

 2)   Τις διατάξεις του άρθρου 29Α του Ν.1558/1985 «Κυβέρνηση και κυβερνητικά όργανα», όπως ισχύει.

 3)   Το υπ’αρίθ. 127604 από 07-09-2023 απόφασης έγκρισης μελέτης προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. μετά της προσηρτημένης Τεχνικής Έκθεσης της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. με ανάδοχο την εταιρία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. * 

4)Την υπ’αρίθ.4359/23/1798326 από 12-09-2023 πρόταση -αναφορά του Τ.Τ. Αλεξανδρούπολης.

5)  Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσης απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και αποσκοπούντες στη λήψη μέτρων για την ομαλή – ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Α  π  ο  φ  α  σ  ί  ζ  ο  υ  μ  ε  :

Άρθρο   1ο

1. Την τροποποίηση της κυκλοφορίας των οχημάτων με την τοποθέτηση εργοταξιακής σήμανσης στον Α/Κ 43 Αρδανίου της Εγνατίας Οδού, για την ασφαλή προσωρινή στάθμευση καθ’ όλο το 24ωρο οχήματος βαρέος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο επιχειρησιακής δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με την συνημμένη στο ανωτέρω 3) σχετικό τεχνική μελέτη.

  • Ειδικότερα, κατά την διάρκεια ισχύος της παρούσας απόφασης, θα πραγματοποιηθεί στένωση του πλάτους των λωρίδων κυκλοφορίας, των κλάδων της Εγνατίας Οδού στον κόμβο Αρδανίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ορεστιάδα  και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται στο εναπομείναν τμήμα της οδού.
  • Η οριζόντια και κάθετη σήμανση που θα εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των ανωτέρω εργασιών να είναι σύμφωνη με τις διατάξεις των άρθρων 9 και 47 του Ν. 2696/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, την υπ΄αριθμ. ΔΜΕΟ/Ο/613 (Φ.Ε.Κ. 905Β΄/20-05-2011)Απόφασης Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ και την  Εγκεκριμένη Μελέτη Σήμανσης της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΣ Α.Ε., σύμφωνα με την ανωτέρω 3) σχετική, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών σχετικά με τη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων τα οποία κυκλοφορούν στο εν λόγω  οδικό δίκτυο και πλησιάζουν την στένωση λωρίδας κυκλοφορίας.
  • Η ανάδοχος του έργου «ΤΕΡΝΑ Α.Ε. » υποχρεούται, καθ΄ όλη τη διάρκεια ισχύος της απόφασης, να τοποθετεί και επιτηρεί την οδική σήμανση, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και να εφαρμόζει πλήρως τα οριζόμενα στην Μελέτη Σήμανσης.
  • Μετά το πέρας της επιχειρησιακής δράσης , η σήμανση να απομακρυνθεί και η οδός να παραδοθεί στην κυκλοφορία ασφαλής, απόλυτα καθαρή από φερτές και ξένες ύλες.

2.   Σε κάθε περίπτωση που απαιτείται οποιαδήποτε τροποποίηση της προσωρινής σήμανσης, αυτή θα πραγματοποιείται κατόπιν προφορικής συνεννόησης και έγκρισης του Τ.Τ. Αλεξ/πολης, προκειμένου αποφευχθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, συνέπεια τοπικών ιδιαιτεροτήτων  ή έκτακτων γεγονότων (εκδηλώσεων, δυσμενών καιρικών συνθηκών κλπ).

Άρθρο   2ο

α.    Οι διατάξεις του άρθρου 1 της απόφασης αυτής, ισχύουν από την δημοσίευση της παρούσας σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 109 Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο σύμφωνα  με το άρθ.4 του Ν.3861/2010, θα διαρκέσουν από την Δευτέρα 18-09-2023 και ισχύουν μέχρι την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχειρησιακής δράσης η οποία θα πραγματοποιηθεί με νεότερη ομοία μας και εφαρμόζονται από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων με μέριμνα και ευθύνη της Εταιρείας «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» η οποία επί πλέον υποχρεούται, για τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση της προσωρινής σήμανσης. Επισημαίνεται ότι διευθύνουσα επιχείρηση του εν λόγω έργου είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

β.    Η εφαρμογή της παρούσας Απόφασης ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Αλεξ/πολης.

γ.    Οι παραβάτες της παρούσας απόφασης διώκονται και τιμωρούνται κατά τις διατάξεις των άρθρων 3,4 και 104 του Ν.2696/1999 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως αντικαταστάθηκαν με τα άρθρα 2, 3 και 93 του Ν. 3542/07 «Τροποποιήσεις διατάξεων του Κ.Ο.Κ.».-

Ο Δ  ι  ε  υ  θ  υ  ν  τ  ή  ς   
Λάμπρος ΤΣΙΑΡΑΣ
Αστυνομικός Διευθυντής

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη