Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΕΠΟ : Υποχρεωτικά απινιδωτής σε όλα τα γήπεδα

Στην απόφαση να μην διεξάγεται κανένας αγώνας αν δεν υπάρχει στο γήπεδο απινιδωτής προχώρησε η ΕΠΟ μετά και την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η ΕΠΟ έπειτα από την ανακοπή εν ώρα αγώνα του 45χρονου ποδοσφαιριστή στο Ναύπλιο προχώρησε σε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση, με την οποία κάνει γνωστή την υποχρεωτική ύπαρξη απινιδωτή σε όλα τα γήπεδα, ακόμα και τα ερασιτεχνικά αλλιώς δεν θα διεξάγεται κανένας αγώνας.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε εκ νέου και εκτενώς το θέμα των αιφνίδιων θανάτων ποδοσφαιριστών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε λόγω των πρόσφατων γεγονότων και επειδή οι Δήμοι δεν έχουν φροντίσει να εφοδιάσουν με απινιδωτές τα γήπεδα της ιδιοκτησίας τους μη τηρώντας τις σχετικές διατάξεις, ουδείς αγώνας ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί από εδώ και πέρα και έως ότου ο Δήμοι ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους. Επιπλέον η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία με την οποία θα ζητά την προμήθεια με κεντρική διαχείριση των απινιδωτών που απαιτούνται και την περαιτέρω ενημέρωση όλων των Δήμων για το θέμα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email